Γαλλία: Κατά της καταδίκης της Λαγκάρντ ο εισαγγελέας

Γαλλία: Κατά της καταδίκης της Λαγκάρντ ο εισαγγελέας Facebook Twitter
0

Ο γενικός εισαγγελέας της Γαλλίας έκρινε σήμερα ότι «δεν συντρέχουν» επαρκείς «κατηγορίες για να τεκμηριωθεί η ποινική καταδίκη» της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Κριστίν Λαγκάρντ, στη δίκη της για «αμέλεια» στην υπόθεση κατάχρησης δημοσίου χρήματος που συνδέεται με τη διαιτησία η οποία είχε οδηγήσει στην καταβολή ενός μεγάλου ποσού στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί.

 

Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε τις κατηγορίες σε βάρος της Λαγκάρντ «πολύ αδύναμες» κάνοντας μάλιστα λόγο για «ξόρκια» και τάχθηκε εναντίον της παραπομπής της τότε υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας σε δίκη σε ποινικό δικαστήριο.

 

Η ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας—Cour de justice de la République (CJR), το ειδικό δικαστήριο το οποίο είναι αρμόδιο για να δικάζει υπουργούς εν ενεργεία ή μη για αδικήματα που φέρονται να διαπράχθηκαν ενόσω βρίσκονταν στην εξουσία—αναμένεται να απαγγελθεί τη Δευτέρα.

 

Η 60χρονη Λαγκάρντ απορρίπτει ότι διέπραξε οτιδήποτε παράνομο όταν ενέκρινε το 2008 την καταβολή αποζημίωσης στον Ταπί, ύψους 403 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της διαιτησίας για τη διευθέτηση της διένεξής του με την τότε κρατική τράπεζα Κρεντί Λιονέ, η οποία έχει σήμερα κλείσει, για την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Διεθνή / Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Υποθέσεων Αιχμαλώτων Χούτι δήλωσε την Παρασκευή ότι η ομάδα θα απελευθερώσει περισσότερους από 100 κρατούμενους σε «μια μονομερή ανθρωπιστική πρωτοβουλία»
NEWSROOM