Γαλλία: Ισόβια στη μητέρα που άφησε την 13χρονη κόρη της να πεθάνει από την πείνα

Γαλλία: Ισόβια στη μητέρα που άφησε την 13χρονη κόρη της να πεθάνει από την πείνα Facebook Twitter
Φωτ: X/ midilibre
0

Ισόβια κάθειρξη επιβλήθηκε σήμερα στη Σαντρίν Πισαρά, τη «μητέρα-δικτάτορα» που βασάνιζε την 13χρονη κόρη της και την άφησε να πεθάνει από την πείνα.

Αφού συσκέφθηκαν μόλις για δυόμισι ώρες, οι τρεις δικαστές και έξι ένορκοι (πέντε γυναίκες και ένας άνδρας) του Εφετείου έκριναν ομόφωνα ένοχη την Πισαρά και την καταδίκασαν σε ισόβια, εκ των οποίων θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον 20 χρόνια για να αποκτήσει δικαίωμα αναστολής. Ο πρώην σύντροφός της, ο Ζαν-Μισέλ Κρος, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών καθώς στέρησε από τη 13χρονη Αμαντίν την ιατρική φροντίδα που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή της.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας Ζαν-Μαρί Μπενί είχε ζητήσει την καταδίκη της 54χρονης Πισαρά σε ισόβια, λέγοντας ότι για αυτήν την μητέρα οκτώ παιδιών, που ήταν «ο τύραννος του σπιτιού, ο δικτάτορας, ο βασανιστής της Αμαντίν», δεν μπορούσε να υπάρξει άλλη δυνατή ποινή. Για τον Ζαν-Μισέλ Κρος, είπε ότι ήταν «ο θρασύδειλος συνεργάτης του συστήματος Πισαρά».

Στις 6 Αυγούστου 2020, την ημέρα που πέθανε από καρδιακή ανακοπή και σηψαιμία, μέσα στο σπίτι της οικογένειας στο Μονμπλάν, κοντά στο Μπεζιέρ, η Αμαντίν ζύγιζε μόλις 28 κιλά. Ήταν επί εβδομάδες κλεισμένη σε μια αποθήκη, χωρίς παράθυρα, και δεν της έδιναν φαγητό.

«Ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά μου, αυτό είναι όλο», είπε η Πισαρά όταν το δικαστήριο την κάλεσε να πάρει τον λόγο για τελευταία φορά, το απόγευμα. «Δεν έχω κάτι να προσθέσω», περιορίστηκε να πει ο Κρος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM