Γαλλία: Η τεχνητή νοημοσύνη εντόπισε 20.000 αδήλωτες πισίνες- 10 εκατ. € τα πρόστιμα

Γαλλία: Η τεχνητή νοημοσύνη εντόπισε 20.000 αδήλωτες πισίνες- 10 εκατ. € τα πρόστιμα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης βοήθησε τις φορολογικές αρχές της Γαλλίας να εντοπίσουν χιλιάδες αδήλωτες ιδιωτικές πισίνες και να επιβάλουν στους ιδιοκτήτες τους πρόστιμα συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ. 

Το σύστημα, που έχουν αναπτύξει οι εταιρείες Google και Capgemini, μπορεί να εντοπίσει πισίνες σε αεροφωτογραφίες και κάνει διασταύρωση με τις βάσεις δεδομένων του κτηματολογίου. 

Η χρήση του ξεκίνησε πιλοτικά πέρυσι σε εννέα διαμερίσματα της Γαλλίας και εντόπισε 20.356 πισίνες, ανακοίνωσαν οι φορολογικές αρχές. Τώρα, σχεδιάζεται η επέκτασή του σε όλη τη χώρα και εκτιμάται ότι θα αποφέρει 40 εκατομμύρια ευρώ το 2023. 

Οι μετατροπές σε ένα ακίνητο, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής πισίνας, πρέπει να δηλώνονται στην εφορία εντός 90 ημερών μετά την ολοκλήρωσή τους. Ο φόρος βασίζεται στην αξία ενοικίασης του ακινήτου, οπότε οι βελτιώσεις σημαίνουν και αύξησή του. Μια πισίνα 30 τετραγωνικών μέτρων φορολογείται με επιπλέον περίπου 200 ευρώ τον χρόνο. 

Τώρα, οι φορολογικές αρχές λένε ότι θέλουν να αξιοποιήσουν το σύστημα και για να εντοπιστούν αδήλωτες επεκτάσεις, βεράντες και πέργολες μεταξύ άλλων. «Βάζουμε στο στόχαστρο συγκεκριμένα τις επεκτάσεις, αλλά πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το λογισμικό θα μπορεί να εντοπίσει τέτοιες μετατροπές και όχι το σπιτάκι του σκύλου», δήλωσε σε Le Parisien ο Αντουάν Μανιό, υποδιευθυντής δημόσιων οικονομικών. 

Μέχρι στιγμής, η τεχνική ομάδα λέει ότι δεν είναι σε θέση να διαπιστώσει εάν ένα ορθογώνιο σχήμα σε αεροφωτογραφία είναι επέκταση, σκηνή, βεράντα, ή ακόμη και μουσαμάς που είναι στο έδαφος. 

Τον Απρίλιο ανακοινώθηκε ότι το λογισμικό των Google-Capgemini είχε περιθώριο λάθους 30%. Όχι μόνο μπέρδευε τα ηλιακά πάνελ με τις πισίνες, αλλά δεν εντόπιζε επεκτάσεις κρυμμένες κάτω από δέντρα ή τη σκιά ενός ακινήτου. Σε εξέλιξη είναι δοκιμές για να βελτιωθεί η τεχνολογία. 

«Αυτή είναι η δεύτερη φάση της έρευνας και θα μας επιτρέψει να επαληθεύσουμε εάν ένα ακίνητο είναι άδειο και δεν πρέπει πλέον να φορολογείται», συμπλήρωσε ο Μανιό. Στη Γαλλία εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 3,2 εκατ. ιδιωτικές πισίνες. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM