ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Γαλλία: Χωρίς κρατική βοήθεια τα εστιατόρια ανοίγουν και λειτουργούν παράνομα

Γαλλία: Χωρίς κρατική βοήθεια τα εστιατόρια ανοίγουν και λειτουργούν παράνομα Facebook Twitter
Γαλλία: Εκτός κρατικής βοήθειας για ένα μήνα τα εστιατόρια που παραμένουν ανοιχτά (Pixabay)
0

Τα εστιατόρια, που λειτουργούν παράνομα και εξυπηρετούν πελάτες σε τραπέζια, θα αποκλείονται από τις κρατικές επιχορηγήσεις «για έναν μήνα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ.

Την ίδια ώρα ορισμένοι εστιάτορες καλούν τους συναδέλφους τους να αψηφήσουν την απαγόρευση των έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού και να ανοίξουν.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται ενώ επικρατεί δυσφορία μεταξύ των ιδιοκτητών εστιατορίων, για τα οποία τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση στη μάχη κατά της επιδημίας Covid-19 προβλέπουν το κλείσιμό τους από τις 30 Οκτωβρίου.

Σήμερα το μεσημέρι, ο Στεφάν Τουριγιόν, ένας εστιάτορας που τάσσεται υπέρ της επαναλειτουργίας των καταστημάτων αυτών, υποδέχθηκε περίπου 100 πελάτες, που φορούσαν μάσκα, κάτω από τις τέντες που είχε στήσει στο εξωτερικό του καταστήματός του στη Κουσάνς (ανατολικά).

«Θέλουμε να εμπλακούμε σε διάλογο με το Κράτος, με το να κλείσουμε τα πάντα, δεν σημαίνει ότι θα πολεμήσουμε έτσι αυτήν την πανδημία. Εγώ, αυτό που ζητάω απλά είναι το δικαίωμά μου να εργαστώ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τουριγιόν.

Ο δικηγόρος του εστιάτορα, που βρισκόταν στο πλευρό του, υποστήριξε: «Ποια είναι η λογική του κλεισίματος από τη στιγμή που έχουμε υπεύθυνους επικεφαλής επιχειρήσεων που αποδέχονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα;».

Και άλλα εστιατόρια αποφάσισαν να ανοίξουν παράνομα τις τελευταίες ημέρες, ως μια ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως στη Νίκαια, στην Κυανή Ακτή, όπου ένα εστιατόριο εξυπηρέτησε 100 πελάτες στις 27 Ιανουαρίου.

Στο Παρίσι, συνολικά 24 παράνομα εστιατόρια ανακάλυψαν οι αρχές την Πέμπτη και την Παρασκευή και τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο κλεισίματος για 15 ημέρες, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Αν και τα εστιατόρια μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες διανομής και take away, ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δεν προβλέπει την επαναλειτουργία τους πριν από τουλάχιστον τα μέσα Φεβρουαρίου.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους εστιάτορες, ηθικά και οικονομικά» παραδέχθηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο RTL, όμως «αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση να μην σέβονται τους κανονισμούς, που είναι υγειονομικοί κανονισμοί».

Πρόκειται για «ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις στη Γαλλία», όμως «δεν θέλω αυτό να επεκταθεί, να γίνει μια συνήθεια, ένας τρόπος να αψηφούν την απαγόρευση», τόνισε ο Μπρουνό Λεμέρ, προσθέτοντας πως «δεν πρόκειται για μία απαγόρευση, αλλά έναν συλλογικό κανόνα για να εγγυηθούμε τη υγεία όλων».

Τα κονδύλια από το πρόγραμμα αλληλεγγύης, από τα οποία θα αποκλειστούν οι εστιάτορες οριστικά σε περίπτωση επανειλημμένων παραβάσεων, είναι μια κρατική βοήθεια για τις επιχειρήσεις που έχουν αναγκαστεί να κλείσουν.

Ανέρχεται στο ποσό των 10.000 ευρώ τον μήνα ή μια αποζημίωση ύψους του 20% των κύκλων εργασιών του 2019, με όριο τα 200.000 ευρώ τον μήνα.

Με πληροφoρίες του AFP

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί το Ισραήλ λέει ότι η αντιπαράθεση με το Ιράν δεν έχει τελειώσει

Διεθνή / Γιατί το Ισραήλ λέει ότι η αντιπαράθεση με το Ιράν δεν έχει τελειώσει

Τα 330 πλήγματα από την Τεχεράνη με cruise, πυραύλους επιφανείας και drones, ο πόλεμος δι’ αντιπροσώπων με Χούτι και Χεζμπολάχ - Η αντιεροπορική «ασπίδα» του Ισραήλ - Ο ρόλος ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας
NEWSROOM
Χιλή: Λύθηκε το μυστήριο με την 80χρονη καλόγρια που έσερνε βαλίτσα με πτώμα στο Σαντιάγκο

Διεθνή / Χιλή: Λύθηκε το μυστήριο με την 80χρονη καλόγρια που έσερνε βαλίτσα με πτώμα στο Σαντιάγκο

Οι Αρχές της Χιλής θεώρησαν αρχικά πως πρόκειται για υπόθεση δολοφονίας με την εμπλοκή καρτέλ ναρκωτικών - Η κατάθεση της 80χρονης καλόγριας έφερε στο φως μια συγκινητική ιστορία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ