Γαλλία: Λουκέτο σε 24 εστιατόρια στο Παρίσι που παρέμεναν ανοιχτά παρά τα μέτρα

Γαλλία: Λουκέτο σε 24 εστιατόρια στο Παρίσι που παρέμεναν ανοιχτά παρά τα μέτρα Facebook Twitter
Γαλλία: Λουκέτο σε 24 παράνομα εστιατόρια - Παρέμεναν ανοιχτά παρά τα μέτρα (Pixabay)
0

Τα εστιατόρια και τα μπαρ στη Γαλλία παραμένουν κλειστά ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου λόγω των έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ωστόσο, οι αρχές ανακάλυψαν χθες και προχθές 24 εστιατόρια που λειτουργούσαν παράνομα στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι αρχές βεβαίωσαν τις σχετικές παραβάσεις και θα επιβάλουν εντός των επόμενων ωρών στους υπεύθυνους το μέτρο του διοικητικού κλεισίματος των καταστημάτων, διάρκειας 15 ημερών, ανέφερε η αστυνομία του Παρισιού σε ένα δελτίο τύπου.

Χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε την ενίσχυση των ελέγχων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που εφαρμόζεται από τις 18.00 τοπική ώρα, των παράνομων πάρτι και του «παράνομου ανοίγματος» των εστιατορίων, προκειμένου «οι παρεκκλίσεις ορισμένων να μην καταστρέψουν τις προσπάθειες όλων».

Από την 1η Ιανουαρίου, 34 εμπορικά καταστήματα στο Παρίσι έχουν επίσης κλείσει για ένα δεκαπενθήμερο, εκ των οποίων 8 σούπερ μάρκετ, για μη τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας ή χρήσης της μάσκας, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, καθημερινά, κατά μέσο όρο, ελέγχονται στο Παρίσι 300 με 400 επιχειρήσεις που υποδέχονται κόσμο.

Με πληροφορείς του AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM