Γαλλία: Γιατροί, δικηγόροι και πιλότοι στους δρόμους ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

Γαλλία: Γιατροί, δικηγόροι και πιλότοι στους δρόμους ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού Facebook Twitter
ΕΡΑ
1

Στους δρόμους τους Παρισιού κατέβηκαν γιατροί, δικηγόροι και πιλότοι για να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αλλαγές στο συνταξιοδοτικό που δρομολογεί η κυβέρνηση Μακρόν

Δικηγόροι με τις μαύρες τηβέννους τους, γιατροί με τις λευκές ρόμπες τους και πιλότοι με τις στολές των αεροπορικών εταιρειών όπου εργάζονται κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους του Παρισιού για να διαμαρτυρηθούν για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Η κυβέρνηση Μακρόν μόλις παρουσίασε μία από τις πλέον φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις της, να συγχωνεύσει τα 42 διαφορετικά συνταξιοδοτικά καθεστώτα της Γαλλίας σε ένα ενιαίο σύστημα. Ο Γάλλος πρόεδρος διατείνεται ότι αυτό θα είναι δικαιότερο, ωστόσο επαγγελματικοί κλάδοι υποστηρίζουν ότι θα βγουν ζημιωμένοι. «Όλοι οι επαγγελματίες εδώ διαχειρίστηκαν καλά τα ταμεία τους» εξήγησε ο κυβερνήτης της Air France Τιερί Οριόλ, ένας από τους εκατοντάδες ανθρώπους που διαδήλωσαν στην καρδιά του Παρισιού, φωνάζοντας συνθήματα, σφυρίζοντας και κρατώντας πλακάτ όπου ζητούσαν από την κυβέρνηση να αφήσει ήσυχα τα ταμεία τους.

Γαλλία: Γιατροί, δικηγόροι και πιλότοι στους δρόμους ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού Facebook Twitter
ΕΡΑ
Γαλλία: Γιατροί, δικηγόροι και πιλότοι στους δρόμους ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού Facebook Twitter
ΕΡΑ

«Σήμερα η κυβέρνηση θα έπρεπε στην πραγματικότητα να μας ρωτάει "Πώς καταφέρατε το ταμείο σας να βρίσκεται σε τόσο καλή οικονομική κατάσταση;", αντί να προσπαθούν να το πάρουν από εμάς χωρίς οποιονδήποτε διάλογο» υπογράμμισε ο διαδηλωτής.

Την περασμένη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες της γαλλικής πρωτεύουσας κατέβηκαν σε απεργία διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, παραλύοντας το Παρίσι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΑΝΝΑΒΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους περιορισμούς για τη μαριχουάνα χωρίς να τη νομιμοποιεί

Μέχρι σήμερα, η μαριχουάνα βρισκόταν στην κατηγορία I, μαζί με ουσίες όπως η ηρωίνη και το LSD, που θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες και χωρίς αποδεδειγμένη ιατρική χρήση
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ALIBABA

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Ιατρικά δεδομένα 500.000 ανθρώπων προσφέρονταν για πώληση στον κινεζικό ιστότοπο Alibaba

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Βρετανό υπουργό, Ίαν Μάρεϊ, τα δεδομένα είχαν ληφθεί νόμιμα από πιστοποιημένους οργανισμούς, γεγονός που αποτελεί και την κύρια ανησυχία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια