Γαλλία: Eσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Ζαν Μαρί Λεπέν- «Σε σοβαρή κατάσταση»

Γαλλία: Eσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Ζαν Μαρί Λεπέν- «Σε σοβαρή κατάσταση» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο, 94 ετών, διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο το βράδυ του Σαββάτου, μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Λεπέν διαμαρτυρήθηκε πως αισθανόταν αδιαθεσία και εξάντληση ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στη Ρουέιγ-Μαλμεζόν, δυτικά του Παρισιού, ανέφερε το περιοδικό Le Point.

Πιθανόν υπέστη καρδιακό επεισόδιο, πρόσθεσε το περιοδικό, επικαλούμενο φίλο του ακροδεξιού βετεράνου της γαλλικής πολιτικής και άλλες πηγές, που δεν κατονόμασε.

Κατά πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου BFMTV και δημοσίευμα της εφημερίδας Le Figaro, οι γιατροί χαρακτηρίζουν «σοβαρή» την κατάσταση της υγείας του. Το Γαλλικό Πρακτορείο πάντως έκανε λόγο για «ελαφρύ» καρδιακό επεισόδιο.

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του και το ότι έχει αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική εδώ και χρόνια, ο πέντε φορές  υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας διατηρεί επιρροή στη γαλλική δεξιά και ακροδεξιά.

Ο συνιδρυτής του Εθνικού Μετώπου το 1972 υπήρξε επικεφαλής του επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Η κόρη του Μαρίν κληρονόμησε την ηγεσία της παράταξης το 2011, άλλαξε το όνομά της σε Εθνικό Συναγερμό και αποπειράθηκε να διευρύνει την απήχησή της, να την «αποδαιμονοποιήσει».

Απέπεμψε τον πατέρα της από το κόμμα το 2015, εξαιτίας επανειλημμένων δηλώσεών του με τις οποίες ιδίως υποβάθμιζε το Ολοκαύτωμα. Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν έδωσε σκληρή μάχη εναντίον της και συνεχίζει να αντιμετωπίζει με πικρία την απόφαση της κόρης του, την οποία κατηγορεί για «προδοσία».

Δηλώνει εξάλλου αμετανόητος για τις απίστευτες τοποθετήσεις του στην πορεία των ετών, πάνω απ’ όλα για το Ολοκαύτωμα («λεπτομέρεια της ιστορίας»), για τον ρατσισμό (κατ’ αυτόν, υπάρχει «ανισότητα των φυλών»), για την ναζιστική στρατιωτική κατοχή στη Γαλλία («δεν ήταν ιδιαίτερα απάνθρωπη»).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, AFP    

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ CNN

Διεθνή / Πεντάγωνο και Λευκός Οίκος επιτίθενται στο CNN εξαιτίας άρθρου για τον πόλεμο στο Ιράν

Σε ανοιχτή σύγκρουση με το CNN πέρασαν το Πεντάωνο και ο Λευκός Οίκος, έπειτα από δημοσίευμα του δικτύου που αμφισβητεί την ετοιμότητα της επιχείρησης των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Διεθνή / Το Ιράν ανακοίνωσε τα αντίποινα για το πλήγμα στο Χαργκ: Καλεί τους κατοίκους των ΗΑΕ σε εκκενώσεις

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός των ΗΑΕ και των οικιστικών τους κέντρων καλείται να εκκενώσει λιμάνια, αποβάθρες και τις περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία διευκολύνει προσωρινά την επιστροφή πολιτών της μαζί με κατοικίδια από τη Μέση Ανατολή, την ώρα που καταφύγια στο Ντουμπάι λένε ότι γεμίζουν από ζώα που μένουν πίσω λόγω του πολέμου με το Ιράν.
THE LIFO TEAM
Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Διεθνή / Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Η Νέα Υόρκη αποκτά για πρώτη φορά ειδικό γραφείο για θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με την Taylor Brown να γίνεται το πρώτο τρανς πρόσωπο που αναλαμβάνει την ηγεσία γραφείου ή υπηρεσίας του δήμου.
THE LIFO TEAM
«Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Διεθνή / «Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Από την ελπίδα στην απογοήτευση φαίνεται να περνά η στάση πολλών Ιρανών, καθώς ο πόλεμος και οι αεροπορικές επιδρομές εντείνουν την καταστροφή και την αβεβαιότητα στη χώρα τους
THE LIFO TEAM