Γαλλία εναντίον Τραμπ: To διάταγμα είναι επικίνδυνο, απαράδεκτο και τιμωρητικό

Γαλλία εναντίον Τραμπ: To διάταγμα είναι επικίνδυνο, απαράδεκτο και τιμωρητικό Facebook Twitter
0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πρέπει να αποσύρουν τα «επικίνδυνα» νέα μέτρα για την μετανάστευση δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιεί στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη.


Τα διατάγματα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών (Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη) και προσφύγων έχουν προκαλέσει χάος και θύελλα αντιδράσεων.


«Είναι μια πολιτική που βασίζεται στην προκατάληψη. Επιθυμούμε επειγόντως διευκρινίσεις από την αμερικανική κυβέρνηση», δήλωσε ο Ερό στους δημοσιογράφους. «Αυτό το μέτρο είναι ανησυχητικό και επικίνδυνο», πρόσθεσε. «Δεν έχει να κάνει σε τίποτε με την μάχη ενάντια στην τρομοκρατία».


«Πιστεύω ότι είναι κοινή λογική» η ακύρωση αυτού του μέτρου, δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ, χαρακτηρίζοντας το διάταγμα «απαράδεκτο και τιμωρητικό για τους ανθρώπους που επηρεάζονται από αυτό».


Σε ομιλία του προς τα μέλη μιας κοινότητας απόδημων γάλλων στην Τεχεράνη, ο Ερό επισήμανε πως οι διακρίσεις δεν είναι η απάντηση στην τρομοκρατία.


«Η υποδοχή προσφύγων αποτελεί καθήκον και ζήτημα αλληλεγγύης», τόνισε. «Η τρομοκρατία δεν έχει εθνικότητα και οι προκαταλήψεις δεν αποτελούν απάντηση», πρόσθεσε.


Όπως ανακοίνωσε παράλληλα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, το Παρίσι θα διπλασιάσει τον αριθμό χορηγήσεων βίζας σε Ιρανούς υπηκόους το 2017, σε μια απόφαση που λαμβάνεται εν μέρει ως αντίδραση στο διάταγμα του Αμερικανού προέδρου.


Αιτία για το μέτρο διπλασιασμού του αριθμού χορηγήσεων βίζας για Ιρανούς υπηκόους είναι παράλληλα η επιδίωξη του Παρισιού να εμβαθύνει τις διμερείς σχέσεις με την Τεχεράνη έπειτα από την άρση των κυρώσεων προς το Ιράν έπειτα από την επίτευξη της πυρηνικής συμφωνίας το 2015.


Η Γαλλία έχει προχωρήσει στην έκδοση περίπου 40.000 θεωρήσεων διαβατηρίων σε Ιρανούς το 2016, σύμφωνα με μια γαλλική διπλωματική πηγή, προσθέτοντας πως οι βίζες θα είναι τουριστικές, εκπαιδευτικές και εργασίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

Διεθνή / Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

«Βασίλε Φρουμουζάκε: Ο υποδειγματικός πατέρας που έκρυβε έναν κατά συρροή δολοφόνο», γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ για τον άνδρα που έχει ομολογήσει δύο γυναικοκτονίες μετά από βασανισμό και ερευνάται για άλλα εγκλήματα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στη βόρεια Χιλή - Ζημιές σε κτίρια, 20.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Διεθνή / Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στη βόρεια Χιλή - Ζημιές σε κτίρια, 20.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Εικόνες και πλάνα που μεταδίδονται από τοπικά μέσα δείχνουν σπασμένα τζάμια και κατεστραμμένους τοίχους στην πόλη Κοπιαπό, περίπου 800 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Σαντιάγο
LIFO NEWSROOM
Γιατρός στη Νορβηγία καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό 70 γυναικών

Διεθνή / Γιατρός στη Νορβηγία καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό 70 γυναικών

Ο πρώην γενικός ιατρός Arne Bye καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκισης στη Νορβηγία για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ασθενών του. Η υπόθεση συγκλόνισε ολόκληρη τη Σκανδιναβία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το Ισραήλ εξοπλίζει παλαιστινιακές πολιτοφυλακές για αντιπαράθεση με τη Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ εξοπλίζει παλαιστινιακές πολιτοφυλακές για αντιπαράθεση με τη Χαμάς

Το Ισραήλ εξοπλίζει τη «Λαϊκή Δύναμη» του Γιασέρ Αμπού Σαμπάμπ στη νότια Γάζα, σε μια προσπάθεια δημιουργίας τοπικής αντίστασης κατά της Χαμάς. Το ρίσκο, οι αντιδράσεις και το όραμα για τη μετά-πολεμική Γάζα
LIFO NEWSROOM
Οι καλύτερες αναρτήσεις στη δημόσια διένεξη Μασκ - Τραμπ

Διεθνή / «Ωχ, οι κοπέλες τσακώνονται, ε;»: Οι καλύτερες viral αντιδράσεις στη διαμάχη Μασκ - Τραμπ

Από τον Κάνιε Γουέστ μέχρι την Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτές, τα social media «πλημμύρισαν» με αντιδράσεις στη δημόσια διένεξη ανάμεσα σε δύο από τις ισχυρότερες προσωπικότητες του πλανήτη
LIFO NEWSROOM