Γαλλία: Εμπρησμό εξετάζουν οι αρχές για τη φωτιά με τους επτά νεκρούς στη Νίκαια

Γαλλία: Εμπρησμό εξετάζουν οι αρχές για τη φωτιά με τους επτά νεκρούς στη Νίκαια Facebook Twitter
Φωτογραφία: X (Twitter)
0

Το ενδεχόμενο εμπρησμού εξετάζουν οι αρχές για τη φωτιά με τους επτά νεκρούς σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Νίκαια της Γαλλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαμέρισμα όπου ξέσπασε η φωτιά κατοικούσε οικογένεια μεταναστών από την Αφρική, χωρίς πάντως οι αρχές - προς το παρόν - να κάνουν λόγο για ρατσιστικό έγκλημα.

Η μεγάλη πυρκαγιά, η οποία πιθανόν προκλήθηκε από «εγκληματική» ενέργεια, κόστισε τη νύκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη τη ζωή σε επτά ανθρώπους, ανάμεσά τους τρία παιδιά και ένας έφηβος, σε κτίριο κατοικιών σε δημοφιλή συνοικία της Νίκαιας, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε τον έβδομο και τελευταίο όροφο του κτιρίου στη συνοικία Μουλέν, στο δυτικό τμήμα της Νίκαιας.

Παρά το γεγονός ότι αναπτύχθηκαν σημαντικές δυνάμεις της πυροσβεστικής – 25 οχήματα και 72 πυροσβέστες--, «δυστυχώς επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά αυτή».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Νίκαιας Νταμιέν Μαρτινελί, η πυροσβεστική εκλήθη στις 02: 28 (τοπική ώρα, 03:28 ώρα Ελλάδας) και έφτασε στο σημείο λιγότερα από δέκα λεπτά αργότερα.

«Η άμεση αντίδραση των πυροσβεστών αναμφισβήτητα βοήθησε να αποτραπεί να υπάρξουν πολλά επιπλέον θύματα. Η αστυνομία θα ρίξει φως στις συνθήκες αυτού του φοβερού δράματος», διαβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν στο Χ.

Εξάλλου ένας 47χρονος άνδρας, που πήδηξε από το παράθυρο έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση ενώ υπάρχουν και δύο ακόμη τραυματίες, η κατάσταση της υγείας των οποίων δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι πυροσβέστες προχώρησαν σε 33 διασώσεις ενοίκων του κτιρίου.

Σύμφωνα με τον Ιγκ Μουτού νομάρχη του Αλπ- Μαριτίμ, το διαμέρισμα του έβδομου ορόφου που καταστράφηκε από την πυρκαγιά ζούσε «μια οικογένεια που φαίνεται να είχε καταγωγή από τα νησιά Κομόρες». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στο διαμέρισμα βρίσκονταν «10 άνθρωποι».

Από την πλευρά του ο Μαρτινελί δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές εκτιμούν πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από εγκληματική ενέργεια, ενώ πρόσθεσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι τρία παιδιά και ένας έφηβος.

Τα παιδιά ήταν ηλικίας 5, 7 και 10 ετών, ενώ ο έφηβος, ηλικίας 17 ετών, πέθανε αφού πήδηξε από το παράθυρο για να γλιτώσει από τη φωτιά.

«Με βάση τα πρώτα στοιχεία ξεκίνησα έρευνα για σκόπιμη πρόκληση πυρκαγιάς που προκάλεσε θανάτους», δήλωσε ο Μαρτινελί χωρίς να διευκρινίσει ποια στοιχεία τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM