Γαλλία: Αγρότες έριξαν σανό και «κατέβασαν» στο Παρίσι εκατοντάδες τρακτέρ

Γαλλία: Αγρότες έριξαν σανό και «κατέβασαν» στο Παρίσι εκατοντάδες τρακτέρ Facebook Twitter
EPA
0

Οι Γάλλοι αγρότες που είναι οργισμένοι από την κυβερνητική πολιτική έφτασαν σήμερα με τα τρακτέρ τους στο Παρίσι, και έριξαν σανό στους δρόμους.

Έως και χίλια τρακτέρ έφτασαν στο Παρίσι από ολόκληρη τη Γαλλία κλείνοντας κατά διαστήματα δρόμους, ηχώντας τις κόρνες τους και έχοντας υψωμένες τις σημαίες των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων των αγροτών.

Γαλλία: Αγρότες έριξαν σανό και «κατέβασαν» στο Παρίσι εκατοντάδες τρακτέρ Facebook Twitter
EPA

Στο κέντρο του Παρισιού οι αγρότες έριξαν σανό κατά μήκος της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων και κατέλαβαν τις λωρίδες της κυκλοφορίας που οδηγούν στην πλατεία Κονκόρντ. Δυνάμεις της αστυνομίας τους ζήτησαν να διαλυθούν. «Μακρόν, απάντησέ μας! Σώσε τους αγρότες!», έγραφε ένα πανό που είχε αναρτηθεί σε τρακτέρ. «Η κυβέρνηση μάς αφήνει εκτεθειμένους, αφήστε μας να εργαστούμε», κατήγγειλε ένα άλλο.

Γαλλία: Αγρότες έριξαν σανό και «κατέβασαν» στο Παρίσι εκατοντάδες τρακτέρ Facebook Twitter

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται έπειτα από έκκληση των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων των αγροτών, τα οποία έχουν ζητήσει να συναντηθούν και με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να του εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την κυβερνητική πολιτική, η οποία, σύμφωνα με τα ίδια, βλάπτει τη γαλλική γεωργία.

Οι Γάλλοι αγρότες ανησυχούν για τους αυστηρούς κανόνες στη χρήση ζιζανιοκτόνων, τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου της ΕΕ με τον Καναδά και τη Mercosur , αλλά και τους μειονεκτικούς όρους πώλησης των προϊόντων τους στα μεγάλα καταστήματα.

Γαλλία: Αγρότες έριξαν σανό και «κατέβασαν» στο Παρίσι εκατοντάδες τρακτέρ Facebook Twitter
EPA

Κάποιοι γεωργοί κατηγορούν τον Μακρόν ότι βιάστηκε να απαγορεύσει το ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτη ως το 2021, αντίθετα με την τρέχουσα πολιτική της ΕΕ, αν και η γαλλική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί εξαιρέσεις για τους γεωργούς που δεν έχουν εναλλακτική επιλογή.

«Έχουμε την εντύπωση ότι όλοι θέλουν να μας πουν πώς να κάνουμε τη δουλειά μας, παρόλο που οι αγρότες δεν κερδίζουν αρκετά για να ζήσουν», κατήγγειλε ο Κριστιάν Λαμπέρ, επικεφαλής του συνδικάτου FNSEA μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. Τα συνδικάτα προετοιμάζονται και ενόψει των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, στον οποίο ενδέχεται να προβλέπονται περικοπές στις δαπάνες για τη γεωργία εξαιτίας της σχεδιαζόμενης αποχώρησης της Βρετανίας από το μπλοκ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM