Γαλλία: Αγρότες έριξαν σανό και «κατέβασαν» στο Παρίσι εκατοντάδες τρακτέρ

Γαλλία: Αγρότες έριξαν σανό και «κατέβασαν» στο Παρίσι εκατοντάδες τρακτέρ Facebook Twitter
EPA
0

Οι Γάλλοι αγρότες που είναι οργισμένοι από την κυβερνητική πολιτική έφτασαν σήμερα με τα τρακτέρ τους στο Παρίσι, και έριξαν σανό στους δρόμους.

Έως και χίλια τρακτέρ έφτασαν στο Παρίσι από ολόκληρη τη Γαλλία κλείνοντας κατά διαστήματα δρόμους, ηχώντας τις κόρνες τους και έχοντας υψωμένες τις σημαίες των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων των αγροτών.

Γαλλία: Αγρότες έριξαν σανό και «κατέβασαν» στο Παρίσι εκατοντάδες τρακτέρ Facebook Twitter
EPA

Στο κέντρο του Παρισιού οι αγρότες έριξαν σανό κατά μήκος της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων και κατέλαβαν τις λωρίδες της κυκλοφορίας που οδηγούν στην πλατεία Κονκόρντ. Δυνάμεις της αστυνομίας τους ζήτησαν να διαλυθούν. «Μακρόν, απάντησέ μας! Σώσε τους αγρότες!», έγραφε ένα πανό που είχε αναρτηθεί σε τρακτέρ. «Η κυβέρνηση μάς αφήνει εκτεθειμένους, αφήστε μας να εργαστούμε», κατήγγειλε ένα άλλο.

Γαλλία: Αγρότες έριξαν σανό και «κατέβασαν» στο Παρίσι εκατοντάδες τρακτέρ Facebook Twitter

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται έπειτα από έκκληση των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων των αγροτών, τα οποία έχουν ζητήσει να συναντηθούν και με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να του εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την κυβερνητική πολιτική, η οποία, σύμφωνα με τα ίδια, βλάπτει τη γαλλική γεωργία.

Οι Γάλλοι αγρότες ανησυχούν για τους αυστηρούς κανόνες στη χρήση ζιζανιοκτόνων, τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου της ΕΕ με τον Καναδά και τη Mercosur , αλλά και τους μειονεκτικούς όρους πώλησης των προϊόντων τους στα μεγάλα καταστήματα.

Γαλλία: Αγρότες έριξαν σανό και «κατέβασαν» στο Παρίσι εκατοντάδες τρακτέρ Facebook Twitter
EPA

Κάποιοι γεωργοί κατηγορούν τον Μακρόν ότι βιάστηκε να απαγορεύσει το ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτη ως το 2021, αντίθετα με την τρέχουσα πολιτική της ΕΕ, αν και η γαλλική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί εξαιρέσεις για τους γεωργούς που δεν έχουν εναλλακτική επιλογή.

«Έχουμε την εντύπωση ότι όλοι θέλουν να μας πουν πώς να κάνουμε τη δουλειά μας, παρόλο που οι αγρότες δεν κερδίζουν αρκετά για να ζήσουν», κατήγγειλε ο Κριστιάν Λαμπέρ, επικεφαλής του συνδικάτου FNSEA μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. Τα συνδικάτα προετοιμάζονται και ενόψει των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, στον οποίο ενδέχεται να προβλέπονται περικοπές στις δαπάνες για τη γεωργία εξαιτίας της σχεδιαζόμενης αποχώρησης της Βρετανίας από το μπλοκ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM