Γαλλία: 16% αύξηση στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας το 2019

Γαλλία: 16% αύξηση στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας το 2019 Facebook Twitter
Γαλλία: 16% αύξηση στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας το 2019
0

Αύξηση 16% των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας κατέγραψαν η αστυνομία και η χωροφυλακή στη Γαλλία το 2019.

Τα θύματά ανέρχονται σε 142.310 στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Περίπου το 88% των θυμάτων είναι γυναίκες, σε σταθερή αναλογία σε σχέση με το ποσοστό του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, στα οποία δεν υπολογίζονται οι ανθρωποκτονίες.

Το 2019, 146 γυναίκες θανατώθηκαν από τον σύντροφό τους, ή τον πρώην σύντροφό τους, ήτοι 25 περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που υπάρχουν τα οποία είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τον Αύγουστο.

Η καταγραφή της αύξησης της ενδοοικογενειακής βίας μπορεί να αντανακλά, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, "έναν δυνάμει θετικό αντίκτυπο" της μεγάλης δημόσιας συζήτησης για την ενδοοικογενειακή βία που άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2019, "η οποία κατάφερε να παροτρύνει τα θύματα να καταθέσουν επιπλέον μηνύσεις και να ευνόησε ένα καλύτερο σύστημα υποδοχής από τις υπηρεσίες ασφαλείας".

Μεταξύ των βίαιων αυτών περιστατικών, το 3% αφορά μηνύσεις για βιασμό ή σεξουαλική επίθεση, οι οποίες σε ποσοστό 98% κατατέθηκαν από γυναίκες.

Σύμφωνα με έρευνες που έκανε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (Insse) για την ολοκλήρωση των μη επεξεργασμένων δεδομένων από μηνύσεις που έχουν καταγραφεί, 295.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 213.000 γυναίκες, δήλωσαν κατά μέσον όρο ότι έπεσαν θύμα σωματικής και/ή σεξουαλικής βίας από τον σύντροφο ή τον πρώην σύντροφό τους μεταξύ του 2011 και του 2018.

Με πληροφορίες AFP/ΑΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Η στάση του ποντίφικα για την ΑΙ μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι κοινωνίες μας διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν «την αίσθηση του ανθρώπινου»
LIFO NEWSROOM
Επιθέσεις Ισραήλ κατά του Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Διεθνή / Επιθέσεις Ισραήλ κατά Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Οι συγκρούσεις Ισραήλ–Ιράν απειλούν τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή της ασφάλεια: μια πρόκληση που επιταχύνει την στροφή προς ΑΠΕ και αυτόνομη παραγωγή
LIFO NEWSROOM
ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτηρίζει «ανεδαφικό» τον στόχο 5% του ΑΕΠ για δαπάνες στην άμυνα, ζητώντας ευελιξία ή εξαίρεση για τη Μαδρίτη στο επερχόμενο summit του NATO
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διεθνή / Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης επισημαίνει ενδείξεις παραβίασης του Άρθρου 2 της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ–Ισραήλ, με αναφορές σε αποκλεισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, πλήγματα σε νοσοκομεία και βία εποίκων
LIFO NEWSROOM
Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Η στρατηγική εντάσσεται στην προετοιμασία για τη γαλλοβρετανική σύνοδο στις 8 Ιουλίου, που θα συμπέσει με την επίσημη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στο Λονδίνο
LIFO NEWSROOM