Γαλλία: 12χρονη μαθήτρια απείλησε με μαχαίρι καθηγήτρια

Γαλλία: Μια 12χρονη μαθήτρια απείλησε με μαχαίρι μια καθηγήτρια Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Pixabay
0

Μια 12χρονη μαθήτρια στη νότια Γαλλία απείλησε με μαχαίρι μια καθηγήτριά της κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Η καθηγήτρια δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού. «Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μία μαθήτρια, γεννηθείσα το 2011 στη Μασσαλία πήγε στην τάξη με ένα μεγάλο μαχαίρι, με την πρόθεση, όπως φαίνεται, να σκοτώσει την καθηγήτριά της των Αγγλικών», αναφέρει ο εισαγγελέας Φιλίπ Αστρίκ. 

«Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, άρχισε να κραδαίνει το μαχαίρι προς τη γυναίκα, η οποία τράπηκε σε φυγή. Η μαθήτρια την ακολούθησε, προτού την αφοπλίσει το προσωπικό του σχολείου. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί», διευκρινίζεται από την εισαγγελία.

Ένα κορίτσι είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, σε δηλώσεις του μπροστά από το σχολείο, ότι υπήρχε μια διαμάχη μεταξύ της 12χρονης και της καθηγήτριας, η οποία της είχε κατάσχει το κινητό της τηλέφωνο την περασμένη Παρασκευή.

Το περιστατικό σημειώθηκε δύο μήνες μετά τη δολοφονία του Ντομινίκ Μπερνάρ, ενός καθηγητή Γαλλικών που δολοφονήθηκε με μαχαίρι στο Αράς, τη 13η Οκτωβρίου του 2023.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM