Περισσότεροι από 40 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μετά την παρουσία τους σε λειτουργία σε εκκλησία της Φρανκφούρτης.

 

«Οι περισσότεροι από αυτούς δεν νόσησαν σοβαρά. Από όσο γνωρίζουμε, μόνο ένας άνθρωπος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο», δήλωσε ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της Φρανκφούρτης, Ρενέ Γκότσαλκ.

 

Η εν λόγω λειτουργία έγινε σε εκκλησία Βαπτιστών στις 10 Μαΐου, αλλά τώρα ανακοινώθηκε ότι μολύνθηκαν πιστοί από τον κορωνοϊό. Στο κρατίδιο της Έσσης, όπου βρίσκεται η Φρανκφούρτη, οι χώροι θρησκευτικής λατρείας άνοιξαν ξανά από την 1η Μαΐου, με την προϋπόθεση να τηρούνται οι κοινωνικές αποστάσεις και οι οδηγίες για την υγιεινή. Η εκκλησία δεν παραβίασε τους κανόνες για τον περιορισμό του κορωνοϊού, δήλωσε ο Άντονι Βάλτσοκ, υποδιευθυντής της υγειονομικής υπηρεσίας.

 

Στη Γερμανία καταγράφηκαν 638 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Το σύνολό τους ανέρχεται σε 177.850, ενώ 8.216 άνθρωποι έχουν πεθάνει, οι 42 από αυτούς τις προηγούμενες 24 ώρες.

 

Στο μεταξύ, το Σάββατο έγινε γνωστό ότι επτά άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό έπειτα από επίσκεψη σε εστιατόριο της περιοχής Λέερ, στην Κάτω Σαξονία. Έπειτα από αυτό, μπήκαν σε καραντίνα περισσότεροι από 50 άνθρωποι. Τα κρούσματα παρουσιάστηκαν από την Τρίτη έως την Παρασκευή και η προσπάθεια ιχνηλάτησης είναι ιδιαίτερα περίπλοκη, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές.