Γερμανία: Επτά κρούσματα κορωνοϊού έπειτα από επίσκεψη σε εστιατόριο

Γερμανία: Επτά κρούσματα κορωνοϊού έπειτα από επίσκεψη σε εστιατόριο Facebook Twitter
φωτό αρχείου/EPA
0

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 638 φθάνοντας τις 177.850, ενώ ένα εστιατόριο στην Κάτω Σαξονία φέρεται να αποτέλεσε «εστία μόλυνσης» για επτά τουλάχιστον άτομα.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 42 και έφθασε τις 8.216. Ωστόσο, ανησυχία προκάλεσε ότι επτά άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό έπειτα από επίσκεψη σε εστιατόριο στην περιοχή Λέερ της Κάτω Σαξονίας, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα περισσότερα από 50 άτομα.

«Τα κρούσματα συνδέονται πιθανότατα με το εστιατόριο», ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, επισημαίνοντας ότι περισσότερα από 50 άτομα τέθηκαν σε «προληπτική κατ' οίκον» καραντίνα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και άλλων εξετάσεων.

Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NDR 1, πρόκειται για την πρώτη τέτοια περίπτωση μετά την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων γαστρονομίας. «Πρόκειται για περίπτωση με ταυτόχρονα πολλά κρούσματα και πολλές επαφές», ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της περιοχής, προσθέτοντας ότι η ιχνηλάτηση είναι ιδιαίτερα περίπλοκη.

Μέχρι τώρα, τα κρούσματα παρουσιάστηκαν από την Τρίτη έως και την Παρασκευή, ενώ είναι άγνωστο εάν στο εστιατόριο το προσωπικό ή οι πελάτες δεν τηρούσαν τους νέους κανόνες υγιεινής. «Αυτό το περιστατικό μας δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ιός δεν έχει τελειώσει, αλλά μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξαπλωθεί», δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Ματίας Γκρόοτε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM