Γερμανία: Επτά κρούσματα κορωνοϊού έπειτα από επίσκεψη σε εστιατόριο

Γερμανία: Επτά κρούσματα κορωνοϊού έπειτα από επίσκεψη σε εστιατόριο Facebook Twitter
φωτό αρχείου/EPA
0

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 638 φθάνοντας τις 177.850, ενώ ένα εστιατόριο στην Κάτω Σαξονία φέρεται να αποτέλεσε «εστία μόλυνσης» για επτά τουλάχιστον άτομα.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 42 και έφθασε τις 8.216. Ωστόσο, ανησυχία προκάλεσε ότι επτά άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό έπειτα από επίσκεψη σε εστιατόριο στην περιοχή Λέερ της Κάτω Σαξονίας, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα περισσότερα από 50 άτομα.

«Τα κρούσματα συνδέονται πιθανότατα με το εστιατόριο», ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, επισημαίνοντας ότι περισσότερα από 50 άτομα τέθηκαν σε «προληπτική κατ' οίκον» καραντίνα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και άλλων εξετάσεων.

Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NDR 1, πρόκειται για την πρώτη τέτοια περίπτωση μετά την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων γαστρονομίας. «Πρόκειται για περίπτωση με ταυτόχρονα πολλά κρούσματα και πολλές επαφές», ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της περιοχής, προσθέτοντας ότι η ιχνηλάτηση είναι ιδιαίτερα περίπλοκη.

Μέχρι τώρα, τα κρούσματα παρουσιάστηκαν από την Τρίτη έως και την Παρασκευή, ενώ είναι άγνωστο εάν στο εστιατόριο το προσωπικό ή οι πελάτες δεν τηρούσαν τους νέους κανόνες υγιεινής. «Αυτό το περιστατικό μας δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ιός δεν έχει τελειώσει, αλλά μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξαπλωθεί», δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Ματίας Γκρόοτε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM