Φωτιές στο Λος Άντζελες: Εκτός ελέγχου τα βασικά πύρινα μέτωπα

Φωτιές στο Λος Άντζελες: Facebook Twitter
Φωτ. από τις καταστροφικές φωτιές στο Λος Άντζελες / Χ
0

Σχεδόν τέσσερα εικοσιτετράωρα μετά το ξέσπασμα των φονικών πυρκαγιών στο Λος Άντζελες, τα μέτωπα δεν έχουν ακόμη περιοριστεί, με τους ειδικούς να ξεκαθαρίζουν πως πρόκειται ίσως για την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που έχει σημειωθεί ποτέ στην περιοχή.

Από τα συνολικά πέντε μεγαλύτερα μέτωπα της φωτιάς, το μεγαλύτερο γνωστό και ως Palisades Fire, έχει ήδη κάψει σχεδόν 20.000 στρέμματα. Η πυρκαγιά αυτή κατατάσσεται ως μία από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία του Λος Άντζελες και μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να περιοριστεί μόνο κατά 6%, σύμφωνα με τους NYT.

Παράλληλα η πυρκαγιά Kenneth που μέσα σε λίγες ώρες έχει καταστρέψει πάνω από 960 εκτάρια (9.600 στρέμματα), έχει περιοριστεί κατά 35%.

Τέλος, το μέτωπο στο Eaton συνεχίζει να μαίνεται εκτός ελέγχου, αφού ο καταγεγραμμένος περιορισμός της επέκτασης του πύρινου μετώπου είναι 0%.

Υπενθυμίζεται πως η πυρκαγιά Eaton ξέσπασε στα βουνά San Gabriel και εικοσαπλασιάστηκε μέσα σε λίγες ώρες, ξεπερνώντας τα 10.000 στρέμματα σε έκταση μέχρι το πρωί της Πέμπτης.

Λος Άντζελες: Θα γίνουν οι πιο δαπανηρές στην ιστορία των ΗΠΑ σύμφωνα με την JPMorgan

Η οικονομική καταστροφή επιβαρύνεται περαιτέρω από την εκκένωση 200.000 ανθρώπων και την παραμονή 95.000 πελατών χωρίς ρεύμα. Επιπλέον, 20 άτομα έχουν συλληφθεί για λεηλασίες στις πληγείσες περιοχές, όπως ανέφερε ο σερίφης της κομητείας Λος Άντζελες, Ρόμπερτ Λούνα.

Αυτές οι πυρκαγιές υπογραμμίζουν την αυξανόμενη ένταση και συχνότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων, ενισχυμένων από την κλιματική αλλαγή. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα οικονομικά κόστη αυξάνονται εκθετικά, δημιουργώντας μια νέα πρόκληση για τις ασφαλιστικές εταιρείες, την πολιτεία και τις τοπικές αρχές.

Η JP Morgan προειδοποιεί ότι οι οικονομικές επιπτώσεις δεν περιορίζονται μόνο στις ασφαλιστικές ζημίες, αλλά περιλαμβάνουν επίσης τις απώλειες περιουσιών, την οικονομική αποδιοργάνωση και την τεράστια προσπάθεια ανασυγκρότησης που θα απαιτηθεί. Το Λος Άντζελες βρίσκεται αντιμέτωπο με μια "οικονομική και περιβαλλοντική κρίση άνευ προηγουμένου", υπογραμμίζουν οι ειδικοί.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ

Διεθνή / Γάζα: 21 Ισπανοί ακτιβιστές επιστρέφουν - Καταγγέλλουν «κακομεταχείριση» από το Ισραήλ

Ο Ισπανός ΥΠΕΞ ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής πως η Μαδρίτη και το Τελ Αβίβ κατέληξαν σε συμφωνία, επιτρέποντας την επιστροφή της πρώτης ομάδας των Ισπανών κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Επεισόδια στην Τιφλίδα: Η Γεωργία στο χείλος της πολιτικής αναταραχής

Διεθνή / Επεισόδια στην Τιφλίδα: Η Γεωργία στο χείλος της πολιτικής αναταραχής

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Ιρακλί Κομπαχίντζε, εξαπολύει σκληρή καταστολή μετά τις μαζικές διαδηλώσεις στην Τιφλίδα, κατηγορώντας την ΕΕ για ανάμειξη και απειλώντας την αντιπολίτευση
LIFO NEWSROOM
Σήμερα η πτήση της Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με 27 Έλληνες ακτιβιστές για Αθήνα

Διεθνή / Σήμερα η πτήση της Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με 27 Έλληνες ακτιβιστές για Αθήνα

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αναμένεται να απελαθεί τη Δευτέρα από το Ισραήλ με πτήση που θα καταλήξει στην Αθήνα, ενώ πάνω από 70 ακτιβιστές μεταφέρονται εκτός του ισραηλινού εδάφους - Οι κατηγορίες για κακομεταχείριση και η κατάσταση κρατουμένων στη φυλακή Κετζιότ προκαλούν διεθνείς αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Διεθνή / Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Η χιουμοριστική απάντηση του δημοφιλούς τραγουδιστή στην Κρίστι Νόεμ και στην απειλή ότι οι μετανάστες πρέπει να μείνουν μακριά από το Super Bowl, στην πρεμιέρα της νέας σεζόν του SNL
LIFO NEWSROOM