Φωτιά στη Χαβάη: Στους 96 οι νεκροί - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Φωτιά στη Χαβάη: Στους 96 οι νεκροί - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Στους 96 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τις φωτιές στο Μάουι της Χαβάης.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς των αγνοουμένων τους αναζητούν εναγωνίως και έχουν καταφύγει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας βοήθεια για τον εντοπισμό τους. Παράλληλα, οι επιζώντες προσπαθούν να διαχειριστούν το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν οι φωτιές στη Χαβάη.

Συγκεκριμένα, πολλοί από τους επιζώντες παρακολούθησαν την κυριακάτικη λειτουργία σε εκκλησίες, μεταξύ των οποίων και η 38χρονη Ακανέσι Βάα, που δήλωσε ότι η οικογένειά της εγκλωβίστηκε στην κίνηση ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από τις φλόγες. Η Βάα, ο σύζυγος και τα παιδιά της, ηλικίας 15, 13 και 9 ετών, διέφυγαν πεζή και αναγκάστηκαν να πηδήξουν πάνω από ένα φράκτη για να σωθούν. «Νομίζω ότι πολλοί από εμάς χρειάζονταν να ακούσουν το μήνυμα της σημερινής λειτουργίας», δήλωσε βγαίνοντας από την εκκλησία. «Όλες αυτές οι στάχτες θα μετατραπούν και πάλι σε κάτι όμορφο. Είμαι σίγουρη ότι η Λαχέινα θα ανακάμψει 10 φορές πιο δυνατή».

Οι κάτοικοι έψαχναν σε ανεπίσημους καταλόγους που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και που περιλαμβάνουν χιλιάδες ονόματα ανθρώπων που έχουν εντοπιστεί, καθώς και αυτών που συνεχίζουν να αγνοούνται.

Η φωτιά κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της παραθαλάσσιας πόλης Λαχέινα στη Χαβάη την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη. Ομάδες πυροσβεστών συνέχιζαν να προσπαθούν να κατασβέσουν αναζωπυρώσεις ενώ σκύλοι, εκπαιδευμένοι στον εντοπισμό πτωμάτων, ερευνούσαν στα αποκαΐδια της πόλης αναζητώντας θύματα. Ειδικότερα, οι σκύλοι έχουν καλύψει μόλις το 3% της περιοχής των ερευνών, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάουι Τζον Πελετίερ.

Ο απολογισμός των νεκρών, που έδωσαν οι τοπικές αρχές σήμερα το πρωί, ώρα Ελλάδας, καθιστά την πυρκαγιά τη χειρότερη φυσική καταστροφή στη Χαβάη, ξεπερνώντας το τσουνάμι που στοίχισε τη ζωή σε 61 ανθρώπους το 1960. Πρόκειται επίσης για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που έχει προκληθεί από πυρκαγιά στις ΗΠΑ από το 1918, όταν 453 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε φωτιά στη Μινεσότα και το Ουισκόνσιν, σύμφωνα με στοιχεία από την Εθνική Ένωση Πυροπροστασίας.

Ο κυβερνήτης της Χαβάης Τζος Γκριν προειδοποίησε σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο ότι ο αριθμός των νεκρών θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς ανακαλύπτονται και άλλα θύματα.

Συγγενείς και φίλοι έχουν καταφύγει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας βοήθεια στον εντοπισμό των δικών τους ανθρώπων που αγνοούνται. Εκατοντάδες συνεχίζουν να αγνοούνται, αν και δεν σαφής ο ακριβής αριθμός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αστέρας ταινιών ενηλίκων Austin Wolf δήλωσε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου για σεξ

Διεθνή / Ο αστέρας ταινιών ενηλίκων Austin Wolf δήλωσε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου για σεξ

Ο Wolf είναι προφυλακισμένος με κατηγορίες για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, με φρικιαστικές εικόνες ακόμη και βρεφών - Οι κατηγορίες αποσύρθηκαν, αφού δήλωσε ένοχος για την αποπλάνηση και είναι αντιμέτωπος με κάθειρξη 10 ετών
LIFO NEWSROOM
Ο Μπραντ Πιτ εξομολογείται: Στους Ανώνυμους Αλκοολικούς μπήκα γιατί χρειαζόμουν επανεκκίνηση

Διεθνή / Ο Μπραντ Πιτ εξομολογείται: Στους Ανώνυμους Αλκοολικούς μπήκα γιατί χρειαζόμουν επανεκκίνηση

«Το θεώρησα απίστευτο -- άντρες που μοιράζονταν τις εμπειρίες τους, τα ελαττώματά τους, τα λάθη τους, τις επιθυμίες τους, τους πόνους τους και πολύ χιούμορ. Θεώρησα ότι ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία», είπε χαρακτηριστικά
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Εκείνο το τέλειο χτύπημα, αργά το βράδυ, ένωσε τους πάντες»

Διεθνή / Τραμπ: «Εκείνο το τέλειο χτύπημα, αργά το βράδυ, ένωσε τους πάντες»

Οι πανηγυρισμοί του Αμερικανού προέδρου, ενώ οι εχθροπραξίες συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με εκρήξεις στην Τεχεράνη και αλλεπάλληλες εκτοξεύσεις τουλάχιστον έξι ομοβροντιών ιρανικών πυραύλων
LIFO NEWSROOM
Μήνυμα Χαμενεΐ μετά την ιρανική επίθεση: «Δεν βλάψαμε κανέναν – Δεν θα δεχθούμε επιθετικότητα»

Διεθνή / Μήνυμα Χαμενεΐ μετά την ιρανική επίθεση: «Δεν βλάψαμε κανέναν – Δεν θα δεχθούμε επιθετικότητα»

Η δήλωση Χαμενεΐ επιχειρεί να παρουσιάσει την ιρανική επίθεση ως μια «αμυντική απάντηση» στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς που προηγήθηκαν, αποφεύγοντας ευθέως την έννοια της επιθετικότητας
LIFO NEWSROOM