ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Φωτιά σε εργοστάσιο υφαντουργίας στο Μπανγκλαντές - Τουλάχιστον 6 εργάτες νεκροί

Φωτιά σε εργοστάσιο υφαντουργίας στο Μπανγκλαντές - Τουλάχιστον 6 εργάτες νεκροί Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο υφαντουργίας του Μπανγκλαντές προκάλεσε τον θάνατο έξι εργατών προτού κατασβεστεί, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το περιστατικό αυτό φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την ασφάλεια των εργαζόμενων στη βιομηχανία αυτή, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Αντιδράσεις από όλο τον κόσμο είχαν προκληθεί το 2013 όταν περισσότεροι από 1.100 εργάτες είχαν χάσει τη ζωή τους μετά την κατάρρευση ενός συγκροτήματος εργοστασίων, ενώ 112 είχαν σκοτωθεί από μια πυρκαγιά που ξέσπασε το 2012 σε εργοστάσιο υφαντουργίας.


Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το ισόγειο του τετραώροφου κτιρίου, στο οποίο ήταν αποθηκευμένα χημικά και βαφές, στην πόλη Μονσιγκάνζ, περίπου 20 χιλιόμετρα από την Ντάκα. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα.


«Το εργοστάσιο ήταν κλειστό όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, όμως κάποιοι εργάτες βρίσκονταν στο κτίριο και έξι πτώματα, μεταξύ αυτών και μίας γυναίκας, έχουν εντοπιστεί», δήλωσε ο Αλαμγκίρ Χοσάιν, αξιωματούχος της αστυνομίας.


Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά, όμως δεν είναι ακόμη γνωστό αν υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι παγιδευμένοι στο κτίριο.


Περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται στον τομέα υφαντουργίας του Μπανγκλαντές, τον δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως μετά από αυτόν της Κίνας. Η αξία του αγγίζει τα 28 δισεκατομμύρια δολάρια και αποτελεί το 80% των εσόδων της χώρας από τις εξαγωγές.

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ