«Φορολογήστε μας τώρα», ζητούν από τις κυβερνήσεις 102 εκατομμυριούχοι

«Φορολογήστε μας τώρα», ζητούν από τις κυβερνήσεις 102 εκατομμυριούχοι Facebook Twitter
Unsplash
0

Ομάδα εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων στέλνει στις κυβερνήσεις όλου του κόσμου το μήνυμα «φορολογήστε μας τώρα», προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η «μάχη» κατά της πανδημίας, αλλά και για να αντιμετωπιστεί το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς. 

Οι 102 πλούσιοι επισημαίνουν ότι το σημερινό φορολογικό σύστημα είναι στημένο προς όφελός του και πρέπει να αλλάξει, έτσι ώστε να γίνει η φορολόγηση πιο δίκαιη για τους σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους και για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην πολιτική. 

«Ως εκατομμυριούχοι, γνωρίζουμε ότι το τρέχον φορολογικό σύστημα δεν είναι δίκαιο», αναφέρουν σε ανοιχτή επιστολή τους. «Οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να πούμε ότι, ενώ ο κόσμος έχει περάσει τεράστια οδύνη τα τελευταία δύο χρόνια, στην πραγματικότητα έχουμε δει την περιουσία μας να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, λίγοι από εμάς μπορούν ειλικρινά να πουν- αν μπορεί να το πει κάποιος- ότι πληρώνουν δίκαιο μερίδιο στους φόρους», συνεχίζουν. 

Οι «πατριώτες εκατομμυριούχοι», όπως αυτοαποκαλούνται οι υπογράφοντες, ζητούν να υιοθετηθούν «μόνιμοι φόροι περιουσίας στους πλουσιότερους, προκειμένου αυτό να συμβάλλει στη μείωση της ακραίας ανισότητας και στην αύξηση των εσόδων για διαρκείς, μακροπρόθεσμες αυξήσεις» σε δημόσιες υπηρεσίες όπως η υγειονομική περίθαλψη. 

«Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης απαιτεί τη φορολόγηση των πλουσίων», αναφέρουν στην επιστολή. «Ο κόσμος, κάθε χώρα σε αυτόν, πρέπει να απαιτήσει οι πλούσιοι να πληρώνουν το μερίδιο που τους αναλογεί. Φορολογήστε εμάς, τους πλούσιους και φορολογήστε μας τώρα», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι υπογράφοντες, ανάμεσά τους η κληρονόμος της Disney, Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ και ο Νικ Χάναουερ, επιχειρηματίας που έβγαλε περιουσία ύψους σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων «ποντάροντας» νωρίς στην Amazon. 

Ένας ετήσιος φόρος περιουσίας σε εκείνους με περιουσία άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσε να αποφέρει πάνω από 2,52 τρισεκατομμύρια, υποστηρίζει η ομάδα. Το ποσό αυτό θα αρκούσε «για να βγουν από τη φτώχεια 2,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι, να παρασκευαστούν αρκετά εμβόλια για τον κόσμο και να παρασχεθεί καθολική υγειονομική περίθαλψη και κοινωνική πρόνοια για όλους τους πολίτες των χωρών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος (3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι)». 

Με τον φόρο που προτείνουν, όσοι έχουν πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια θα πλήρωναν το 2%, ο συντελεστής θα ανέβαινε στο 3% για όσους έχουν πάνω από 50 εκατομμύρια και στο 5% για τους δισεκατομμυριούχους. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM