Φιλιππίνες: Στους 28 οι νεκροί από τον τυφώνα Φανφόν

Φιλιππίνες: Στους 28 οι νεκροί από τον τυφώνα Φανφόν Facebook Twitter
EPA
0

Στους 28 έφτασαν οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Φανφόν από τις Φιλιππίνες σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα οι Αρχές.


Συνοδευόμενη από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα η τροπική καταιγίδα διέσχισε από τα ανατολικά στα δυτικά τα νησιά του αρχιπελάγους.

Οι αρχές των Φιλιππίνων ανακοίνωσαν σήμερα τον θάνατο 28 ανθρώπων, ενώ ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 16 νεκρούς. Ο απολογισμός επικαιροποιήθηκε αφού οι αρχές κατάφεραν να φτάσουν σε πιο απομακρυσμένα νησιά, σε αρκετά από τα οποία ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και η σύνδεση στο Διαδίκτυο.

«Είναι πιθανό ο απολογισμός να είναι ακόμη βαρύτερος», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών Μαρκ Τίμπαλ, διευκρινίζοντας ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι αγνοούνται. Ανάμεσα στα θύματα είναι και πολλά μέλη της ίδιας οικογένειας που πνίγηκαν, ένας αστυνομικός που έπαθε ηλεκτροπληξία από την πτώση γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος την ώρα που έκανε περιπολία και ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από φοίνικα.

Εξαιτίας του τυφώνα χάλασαν οι χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων, όπου το 80% των ανθρώπων είναι καθολικοί. Πολλοί άνθρωποι που ζουν σε παραθαλάσσιες περιοχές ή σε μέρη που πλημμυρίζουν είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα σε καταφύγια που δημιουργήθηκαν. Πολλές πτήσεις και δρομολόγια πλοίων ακυρώθηκαν.

Ο Φανφόν, που στις Φιλιππίνες είχε το όνομα «Ούρσουλα», ήταν ο 21ος κυκλώνας που πλήττει το αρχιπέλαγος μέσα στο 2019. Ακολούθησε την ίδια πορεία με τον υπερτυφώνα Χαγιάν, τον πιο καταστροφικό που έχει πλήξει τις Φιλιππίνες εξαιτίας του οποίου το 2013 σκοτώθηκαν και αγνοούνται περισσότεροι από 7.300 άνθρωποι.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αναχώρησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ από το Πακιστάν - «Δεν θα αποδεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις»

Ο Αμπάς Αραγτσί βρέθηκε στο Πακιστάν όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με την αμερικανική αντιπροσωπεία
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνή / Αγαπάτε τα λουλούδια; - Τέσσερα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

O «τουρισμός των λουλουδιών» γνωρίζει άνθηση, όμως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν το τοπίο, στρέφοντας τους ταξιδιώτες σε νέους, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με εξίσου εντυπωσιακές ανθοφορίες
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Διεθνή / Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Mετά τη ρωσική νυκτερινή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, συντρίμμια drone έπεσαν στη νοτιοανατολική ρουμανική πόλη Γαλάτσι προκαλώντας ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε παράρτημα μιας κατοικίας
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Νοσηλευτές καλούνται να καλύψουν θέσεις γιατρών

Με τα κενά στο ιατρικό προσωπικό να διευρύνονται, τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε έμπειρους νοσηλευτές για να καλύψουν ρόλους γιατρών, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / BBC: Ποιος παίρνει τελικά τις αποφάσεις στο Ιράν;

Εν μέσω πολέμου και αυξανόμενης πίεσης, η εξουσία στο Ιράν εμφανίζεται κατακερματισμένη, με την απουσία ισχυρής ηγετικής παρουσίας να εντείνει την αβεβαιότητα για το ποιος λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις
THE LIFO TEAM