Φιλιππίνες: Πολύ υψηλή παραμένει η δημοτικότητα του προέδρου Ντουτέρτε

Φιλιππίνες: Πολύ υψηλή παραμένει η δημοτικότητα του προέδρου Ντουτέρτε Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε διατηρεί την υψηλή του δημοτικότητα έξι μήνες αφού ανήλθε στην εξουσία και παρά τον αυξημένο αριθμό φόνων στο πλαίσιο του πολέμου του κατά των ναρκωτικών.

 

Η ικανοποίηση των κατοίκων των Φιλιππίνων από τον Ντουτέρτε ήταν τον Δεκέμβριο 63%, μία μονάδα κάτω σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Social Weather Stations.

 

«Είμαστε (…) ευγνώμονες προς τον λαό των Φιλιππίνων που έδωσε στον πρόεδρο δύο συνεχείς πολύ καλές αξιολογήσεις», ανέφερε ο υπουργός Ενημέρωσης Μάρτιν Άνταναρ. Η δημοσκόπηση θα εμπνεύσει τον Ντουτέρτε να «εκπληρώσει την υπόσχεσή του να εξαλείψει τα ναρκωτικά, το έγκλημα και τη διαφθορά στην κοινωνία μας», πρόσθεσε.

 

Ο πόλεμος που έχει κηρύξει ο Ντουτέρτε εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών, βασική του προεκλογική δέσμευση, έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 5.000 ανθρώπων από την 1η Ιουλίου.

 

Πάντως, στην ίδια δημοσκόπηση, το 51% των ερωτηθέντων συμφώνησε ότι οι φραστικές επιθέσεις του προέδρου εναντίον ηγετών άλλων χωρών ενδέχεται να βλάψουν τις διεθνείς σχέσεις των Φιλιππίνων.

 

Ο Ντουτέρτε αποκάλεσε τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «π..νας γιο» πριν από μια συνάντησή τους, διότι πίστευε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναφερθεί στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Φιλιππίνες. Οι ΗΠΑ ακύρωσαν τη συνάντηση.

 

Τον ίδιο χαρακτηρισμό έχει απευθύνει ο Ντουτέρτε και εναντίον του πάπα Φραγκίσκου, αν και αργότερα ζήτησε συγγνώμη, αλλά και εναντίον του Αμερικανού πρεσβευτή στις Φιλιππίνες.

 

Επίσης καταφέρθηκε εναντίον του ΟΗΕ και της ΕΕ επειδή εξέφρασαν ανησυχία για το ενδεχόμενο να γίνονται εξωδικαστικές εκτελέσεις στο πλαίσιο του πολέμου κατά των ναρκωτικών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου ενόψει της ομιλίας του Νετανιάχου

Διεθνή / ΗΠΑ: Συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου ενόψει της ομιλίας του Νετανιάχου

Διαδήλωναν για τον πόλεμο στη Γάζα και φορούσαν κόκκινες μπλούζες με συνθήματα όπως «όχι στο όνομά μας» και «Οι Εβραίοι λένε σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM