Φιλιππίνες: Απειλή για βόμβες σε αεροπλάνα

Φιλιππίνες: Απειλή για βόμβες σε αεροπλάνα- Σε κατάσταση συναγερμού τα αεροδρόμια Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί σήμερα τα αεροδρόμια στις Φιλιππίνες μετά από ανώνυμο μήνυμα ότι υπάρχουν βόμβες σε αεροπλάνα που αναχωρούν από τη Μανίλα προς διάφορους προορισμούς.

Όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Αεροπορία, έχουν εφαρμοστεί άμεσα ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας σε 42 εμπορικά αεροδρόμια στις Φιλιππίνες, ενώ γίνονται προσπάθειες να εξακριβωθεί η αξιοπιστία του προειδοποιητικού μηνύματος που εστάλη.

Σύμφωνα με το Reuters, το μήνυμα εστάλη στις υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας μέσω e-mail και έκανε λόγο για βόμβες στα αεροπλάνα που αναχωρούν από τη Μανίλα με προορισμό το Νταβάο, το Μπικόλ και τις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές του Παλαουάν και του Σεμπού.

«Ενώ οι πληροφορίες είναι αυτή τη στιγμή υπό εξακρίβωση, άμεσα ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας εφαρμόζονται σε όλα τα αεροδρόμια», ανέφερε χαρακτηριστικά η τοπική Πολιτική Αεροπορία, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί πότε εστάλη το e-mail.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ασφάλειας αερομεταφορών στις Φιλιππίνες δήλωσε σήμερα πως το πιθανότερο «πρόκειται για φάρσα».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, ο Τζακ Ουάνκι επιβεβαίωσε ότι η απειλή εστάλη γύρω στις 8 το πρωί της Τετάρτης, αλλά δήλωσε επιφυλακτικός για την αξιοπιστία της. «Το πιθανότερο είναι φάρσα. Δεν συμβαίνει τίποτα», δήλωσε. «Η λειτουργία του αεροδρομίου είναι συνεχής, είναι ομαλή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Φιλιππίνες: Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα υπόμνημα από τη ρυθμιστική αρχή για τις αερομεταφορές, με ημερομηνία 4 Οκτωβρίου, όπου γινόταν λόγος για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια και πιο προσεκτικούς ελέγχους στις αποσκευές. 

Παράλληλα, στο εν λόγω υπόμνημα γινόταν αναφορά για ένα στιγμιότυπο οθόνης με την απειλή, που δεν περιείχε τη λέξη «βόμβα» αλλά ανέφερε ότι «ένα αεροπλάνο θα εκραγεί» σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο της Μανίλα και «παρακαλώ να είστε προσεκτικοί». «Το Σεμπού, το Παλαουάν, το Μπικόλ και το Νταβάο επίσης θα πληγούν», αναφερόταν επίσης στο ανώνυμο e-mail.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών των Φιλιππινών, Χάιμε Μπαουτίστα, ανέφερε ότι έχουν αυξηθεί οι περιπολίες και ότι έχουν αναπτυχθεί μονάδες K9 σε όλους τους τερματικούς σταθμούς στο διεθνές αεροδρόμιο της Μανίλα. Όπως ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση, «δεν αναμένεται αντίκτυπος σε προγραμματισμένες πτήσεις και θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους ταξιδιώτες ότι υπάρχουν πρωτόκολλα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια όλων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NASA ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΛΗΝΗ ARTEMIS II

Διεθνή / «Είμαστε μόνοι;» - Ποια η σημασία της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη μετά από 53 χρόνια

Η NASA στέλνει πλήρωμα αστροναυτών προς τη Σελήνη στο πλαίσιο της αποστολής «Artemis II» για «ένα περιπετειώδες ταξίδι που θα τους οδηγήσει πιο βαθιά στο διάστημα από ό,τι έχει πάει ποτέ ο άνθρωπος», όπως σχολιάζει το Reuters
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / WSJ: Ο Τραμπ θέλει να τερματίσει τον πόλεμο ακόμη και με κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

Τις τελευταίες ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος και οι συνεργάτες του, φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια στρατιωτική επιχείρηση για το άνοιγμα των Στενών, θα παρατείνει τη σύγκρουση
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας ανοίγει ξανά επτά χρόνια μετά το κλείσιμό της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας το 2019, λίγο αφότου έκριναν παράνομη την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο μετά από εκλογές που θεωρήθηκαν ευρέως ότι αμαυρώθηκαν από νοθεία
THE LIFO TEAM