Ευρωκοινοβούλιο: Η Τουρκία επιβεβαίωσε την απόφασή της να γίνει μέλος της ΕΕ

Ευρωκοινοβούλιο: Η Τουρκία επιβεβαίωσε την απόφασή της να γίνει μέλος της ΕΕ Facebook Twitter
1

Η Τουρκία πρέπει να κατευνάσει τις ανησυχίες που υπάρχουν στην Ευρώπη σχετικά με το ζήτημα της θανατικής ποινής και την ελευθερία του Τύπου στη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Είχαμε μια μακρά, ειλικρινή και χρήσιμη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, κατά την οποία η Τουρκία επιβεβαίωσε την απόφασή της να γίνει μέλος της ΕΕ», δήλωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι. «Υπογράμμισα στον Τούρκο Πρόεδρο ότι η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης», ανέφερε στη συνέχεια ο Α. Ταγιάνι και πρόσθεσε ότι για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα δύο σημαντικότερα θέματα είναι η μη επαναφορά της θανατικής ποινής και η ελευθερία του Τύπου.

«Ζήτησα από τον Τούρκο Πρόεδρο να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να κατευναστούν οι ανησυχίες της Ευρώπης», ανέφερε τέλος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM