Ευρωεκλογές 2019: Αυξημένη συμμετοχή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες βλέπει η Die Welt

Ευρωεκλογές 2019: Αυξημένη συμμετοχή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες βλέπει η Die Welt Facebook Twitter
0

Υψηλότερη σε σχέση με το 2014 εμφανίζεται η προσέλευση των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές σε πολλές χώρες μέλη της ΕΕ, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Στη Γαλλία, η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές εκλογές μέχρι το μεσημέρι ήταν στο 19,27%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στο Twitter. Το 2014, ως την ίδια ώρα είχε ψηφίσει περίπου το 15,70%.

Στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία, η συμμετοχή ήταν ως το μεσημέρι υψηλότερη από ό, τι στις προηγούμενες ευρωπαϊκές εκλογές στις δύο χώρες. Στις 11:00 στην Ουγγαρία το 17,2% των ψηφοφόρων είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα, όπως ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή στη Βουδαπέστη. Πριν από πέντε χρόνια την ίδια ώρα είχε ψηφίσει μόνο το 11,5%.

Συνολικά, 427 εκατομμύρια πολίτες στα 28 κράτη μέλη καλούνται να εκλέξουν τους 751 βουλευτές του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / «Η ζημιά έχει γίνει»: Η πετρελαϊκή κρίση έχει αλλάξει οριστικά τον κλάδο των ορυκτών καυσίμων

Η πετρελαϊκή κρίση μετά τον πόλεμο στο Ιράν επιταχύνει τη στροφή των χωρών από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τον επικεφαλής του ΔΟΕ, Φατίχ Μπιρόλ να εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι βαθιές και μακροχρόνιες
THE LIFO TEAM