Ευλογιά των πιθήκων - ΕΜΑ: Σε διαπραγματεύσεις για να αυξηθεί η παραγωγή του εμβολίου Imvanex

Ευλογιά των πιθήκων - ΕΜΑ: Σε διαπραγματεύσεις για να αυξηθεί η παραγωγή του εμβολίου Imvanex Facebook Twitter
Φωτ.: UNSPLASH
0

Σε συνομιλίες με τη φαρμακευτική Bavarian Nordic βρίσκεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), διερευνώντας εάν το εμβόλιο που εγκρίθηκε το 2013 για την ευλογιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην ευλογιά των πιθήκων.

«Η ομάδα έκτακτης ανάγκης του EMA βρίσκεται σε συνομιλίες με τον κάτοχο άδειας κυκλοφορίας για να προετοιμαστεί για την υποβολή δεδομένων που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν επέκταση της ένδειξης για την πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων»,  είπε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής στρατηγικής εμβολίων του EMA, Μάρκο Καβαλέρι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

«Παρόλο που το ξέσπασμα είναι μάλλον άνευ προηγουμένου στην Ευρώπη, προς το παρόν δεν πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία», σημείωσε.

Το Imvanex, που κατασκευάστηκε από τη δανική εταιρεία Bavarian Nordic, εγκρίθηκε από τον EMA το 2013 για την ευλογιά, αλλά ο κατασκευαστής δεν υπέβαλε τότε αίτηση για τη χρήση του κατά της ευλογιάς των πιθήκων.

Ο EMA ελπίζει ότι θα υποβληθεί αίτηση «το συντομότερο δυνατό», ώστε να συζητηθούν τρόποι αύξησης της παραγωγής «καθώς τα αποθέματα είναι ανεπαρκή και αχρησιμοποίητα για δεκαετίες».

Τα δεδομένα έδειξαν ότι το Imvanex ήταν «αποτελεσματικό» σε πειραματόζωα κατά της ευλογιάς των πιθήκων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΕΜΑ. Το εμβόλιο θα χορηγείται πιθανότατα σε στενές επαφές ατόμων που έχουν μολυνθεί από την ευλογιά των πιθήκων για την πρόληψη της εξάπλωσής της.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το εμβόλιο ονομάζεται Jynneos, έχει ήδη εγκριθεί τόσο κατά της ευλογιάς όσο και της ευλογιάς των πιθήκων.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM