Ευλογιά των πιθήκων - ΕΜΑ: Σε διαπραγματεύσεις για να αυξηθεί η παραγωγή του εμβολίου Imvanex

Ευλογιά των πιθήκων - ΕΜΑ: Σε διαπραγματεύσεις για να αυξηθεί η παραγωγή του εμβολίου Imvanex Facebook Twitter
Φωτ.: UNSPLASH
0

Σε συνομιλίες με τη φαρμακευτική Bavarian Nordic βρίσκεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), διερευνώντας εάν το εμβόλιο που εγκρίθηκε το 2013 για την ευλογιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην ευλογιά των πιθήκων.

«Η ομάδα έκτακτης ανάγκης του EMA βρίσκεται σε συνομιλίες με τον κάτοχο άδειας κυκλοφορίας για να προετοιμαστεί για την υποβολή δεδομένων που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν επέκταση της ένδειξης για την πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων»,  είπε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής στρατηγικής εμβολίων του EMA, Μάρκο Καβαλέρι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

«Παρόλο που το ξέσπασμα είναι μάλλον άνευ προηγουμένου στην Ευρώπη, προς το παρόν δεν πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία», σημείωσε.

Το Imvanex, που κατασκευάστηκε από τη δανική εταιρεία Bavarian Nordic, εγκρίθηκε από τον EMA το 2013 για την ευλογιά, αλλά ο κατασκευαστής δεν υπέβαλε τότε αίτηση για τη χρήση του κατά της ευλογιάς των πιθήκων.

Ο EMA ελπίζει ότι θα υποβληθεί αίτηση «το συντομότερο δυνατό», ώστε να συζητηθούν τρόποι αύξησης της παραγωγής «καθώς τα αποθέματα είναι ανεπαρκή και αχρησιμοποίητα για δεκαετίες».

Τα δεδομένα έδειξαν ότι το Imvanex ήταν «αποτελεσματικό» σε πειραματόζωα κατά της ευλογιάς των πιθήκων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΕΜΑ. Το εμβόλιο θα χορηγείται πιθανότατα σε στενές επαφές ατόμων που έχουν μολυνθεί από την ευλογιά των πιθήκων για την πρόληψη της εξάπλωσής της.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το εμβόλιο ονομάζεται Jynneos, έχει ήδη εγκριθεί τόσο κατά της ευλογιάς όσο και της ευλογιάς των πιθήκων.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

Διεθνή / Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

«Επικίνδυνη περίοδος για να προσπαθήσει να προκαλέσει ένα επεισόδιο ώστε να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων πολιτών από την κακή οικονομική τους κατάσταση»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ