«Έξυπνο γραφείο στην ιταλική επαρχία»: Δύο πόλεις πληρώνουν το νοίκι στους ενδιαφερόμενους τηλεργαζομένους

These beautiful Italian towns will pay you to work remotely Facebook Twitter
Κίνητρα από ιταλικούς δήμους σε όσους προτίθενται να μετακομίσουν εκεί για εξ αποστάσεως εργασία - Χάρτης CNN
0

Η εξ'αποστάσεως εργασία έγινε σχεδόν κανονικότητα για πολλούς εργαζομένους κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού. Κι αν το σπίτι δεν αποτελεί προτίμηση των πολλών, δύο ιταλικές πόλεις προσφέρουν μια αρκούντως δελεαστική πρόταση για να προσελκύσουν κόσμο. 


Η Σάντα Φιόρα στην Τοσκάνη και η Ριέτι στη Λάτσιο προσφέρονται να καλύπτουν το 50% του ενοικίου σε όποιον αποφασίσει να μετακομίσει εκεί και να εργάζεται κατ'οίκον σε μακροπρόθεσμη βάση. 

Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, οι χαμηλές τιμές των ενοικίων κάνουν την πρόσφορά ακόμη πιο ελκυστική. 

These beautiful Italian towns will pay you to work remotely Facebook Twitter
Οι δήμοι της Σάντα Φιόρα και της Ριέτι δίνουν κίνητρα σε όσους προτίθενται να μετακομίσουν εκεί για εξ αποστάσεως εργασία - Χάρτης CNN

Βεβαίως, δεν πρόκειται για διακοπές και δη πληρωμένες. 


Οι αιτούντες πρέπει να είναι πράγματι εργαζόμενοι - ακόμη κι αν κληθούν να δουλεύουν μπροστά σε μια πανοραμική θέα των ελαιώνων της Τοσκάνης πίνοντας το κρασί τους. 

Παρότι η Ιταλία επλήγη με ιδιαίτερη σφοδρότητα, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, από την πανδημία, ωστόσο, προέκυψε ένα καλό, με πολλούς να μετακινούνται για λόγους καραντίνας και υγειονομικής ασφαλείας σε περιοχές μειωμένου πληθυσμού, δίνοντας ζωή σε περιοχές που παρήκμαζαν. 

Τα αποκαλούμενα «χωριά έξυπνης εργασίας» τώρα μοιάζουν να είναι τάση στην Ιταλία, καθώς οι τοπικές αρχές αξιοποιούν τη συγκυρία, προσφέροντας γρήγορο ίντερνετ, εξοπλισμό και δελεαστικά κίνητρα στους επίδοξους νέους κατοίκους τους. 
 


Χτισμένο στην καρδιά της άγριας Τοσκάνης, το μεσαιωνικό χωριό της Σάντα Φιόρα βρίσκεται στο καταφύγιο άγριας ζωής του όρους Αμιάτα. 

Σήμερα, ο πληθυσμός του δεν ξεπερνάει τους 2.500 κατοίκους, ωστόσο ο δήμαρχός του Φεντερίκο Μπαλοκίνι φιλοδοξεί πως η τεχνολογία και η κατ'οίκον εργασία μπορούν να φέρουν την επανάσταση στον τόπο του. 

These beautiful Italian towns will pay you to work remotely Facebook Twitter
Το μεσαιωνικό χωριό της Σάντα Φιόρα, χτισμένο στην καρδιά της άγριας Τοσκάνης - Santa Fiora

Στους τηλε-εργαζομένους που προτίθενται να μετακομίσουν εκεί, θα δίνεται ποσό 200 ευρώ ή 50% του ενοικίου για μακροπρόθεσμη παραμονή μεταξύ δύο και έξι μηνών. 

Ένα τυπικό νοίκι της περιοχής κυμαίνεται μεταξύ 300 - 500 ευρώ, που σημαίνει πως οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να καταλήξουν να πληρώνουν περίπου 100 ευρώ μηνιαίως. 
 

Από την άλλη, για όσους προτιμούν να βρίσκονται κοντά στην Αιώνια Πόλη, το υπέροχο Ριέτι έχει μια παρόμοια προσφορά για τουλάχιστον τρίμηνη παραμονή. 

Και παρότι ο πληθυσμός της πόλης κυμαίνεται γύρω στους 50.000 κατοίκους, το Ριέτι βρίσκεται σε αδιέξοδο. 

These beautiful Italian towns will pay you to work remotely Facebook Twitter
Ειδυλλιακό και κοντά στη Ρώμη το χωριό Ριέτι - Rieti

«Έχουμε κάπως κολλήσει. Οι νέοι άνθρωποι φεύγουν για τη Ρώμη σε αναζήτηση δουλειάς οπότε ξεκινήσαμε μια αποστολή προσέλκυσης εργαζομένων που θα μετατρέψουν το Ριέτι στο δικό τους έξυπνο γραφείο, αναζωογονώντας την πόλη μας» παραδέχεται ο αντιδήμαρχος, Ντανιέλε Σινιμπάλντι. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες για να τιμήσει τον Κωνσταντίνο

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες για να τιμήσει τον Κωνσταντίνο

Ο Βρετανός μονάρχης ήταν απών στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο - Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο Κάρολος φορά τη γραβάτα, σύμβολο της ελληνικής καταγωγής του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ