Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πειρατείας συνδρομητικών δικτύων με δράση και στην Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πειρατείας συνδρομητικών δικτύων με δράση και στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Οι αστυνομικές αρχές σε έξι ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι εξάρθρωσαν ένα τεράστιο κύκλωμα πειρατείας σε πλατφόρμες συνδρομητικών δικτύων στο διαδίκτυο μεταξύ των οποίων και το Netflix, που αντιπροσώπευε μονάχα στην Ιταλία 5 εκατομμύρια χρήστες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν εφόδους τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ευρωπαϊκές χώρες εναντίον ύποπτων «πειρατών» συνδρομητικών δικτύων, κατάσχοντας εξοπλισμό και κλείνοντας υπηρεσίες που πωλούσαν παράνομα σε εκατομμύρια τηλεθεατές.

Υπό τον συντονισμό της Europol και της Eurojust, η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τουλάχιστον 23 υπόπτων, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εναντίον της παράνομης πλατφόρμας Xtream Codes, η οποία, σύμφωνα με τη Eurojust, προκάλεσε ζημιές ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ στη νόμιμη αγορά.

«Οι ζημιές που προκλήθηκαν στις εταιρείες τηλεοπτικού περιεχομένου, στον ιδιωτικό τομέα και σε κρατικούς φορείς είναι τεράστιες» δήλωσε ο αντιπρόσωπος της Ιταλίας στη Eurojust Φίλιππο Σπιέτσια, σε μια συνέντευξη τύπου στη Χάγη.

«Οι συνέπειες αυτής της παράνομης δραστηριότητας περιλαμβάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό, οικονομικές ζημιές (...) και χιλιάδες θέσεις εργασίας σε κίνδυνο» υπογράμμισε ο ίδιος.

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία έκλεισαν περίπου 200 σέρβερ στο πλαίσιο της όλης επιχείρησης. Αυτό ακριβώς συνέβαλε στην αποκάλυψη και απενεργοποίηση «της παράνομης πλατφόρμας διαδικτυακής τηλεόρασης, της πλέον διαδεδομένης μεταξύ των ψηφιακών πειρατών», σύμφωνα με την ιταλική οικονομική αστυνομία.

Η πλατφόρμα επέτρεπε την παράνομη επαναγορά, μέσω μιας μοναδικής συνδρομής έναντι του αντιτίμου των 12 ευρώ, των περιεχομένου πολλών πακέτων προγραμμάτων (μεταξύ άλλων των ομίλων Sky, DAZN, Mediaset, Netflix και Infinity).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM