Εurovision: Σάλος στην Ουκρανία- Δεν πάει η τραγουδίστρια που επιλέχθηκε

Εurovision: Σάλος στην Ουκρανία- Δεν πάει η τραγουδίστρια που επιλέχθηκε Facebook Twitter
0

H ένταση στις σχέσεις Ουκρανίας- Ρωσίας επηρεάζει και την Eurovision. Η τραγουδίστρια Maruv, η οποία κέρδισε την προτίμηση του κοινού της Ουκρανίας στη σχετική ψηφοφορία το περασμένο Σάββατο, τελικά δε θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό. 

Αιτία ήταν η άρνηση της να δεχθεί τους όρους που ήθελε να της επιβάλλει η ουκρανική κρατική τηλεόραση. Της δόθηκαν 24 ώρες για να υπογράψει μία σύμβαση. 

Στη σύμβαση υπήρχε ο όρος πως το επόμενο διάστημα δε θα εμφανιστεί σε συναυλίες στη Ρωσία, ενώ υπήρχαν και άλλες δεσμεύσεις που αφορούσαν τις εμφανίσεις της στα ΜΜΕ. 

H 27χρονη τραγουδίστρια, της οποίας το πραγματικό όνο είναι Annna Korsun, είπε πως δεν είχε αντίρρηση να ακυρώσει την επόμενη περιοδεία της στη Ρωσία, όμως oι υπόλοιποι όροι που της επιβάλλονταν και οι οποίοι είχαν σχέση με τη διαμάχη Ρωσίας- Ουκρανίας, κατέληγαν να είναι  «λογοκρισία». 

«Είμαι πολίτης της Ουκρανίας, πληρώνω τους φόρους μου και αγαπάω ειλικρινά την Ουκρανία», έγραψε η τραγουδίστρια στο Facebook. 

«Όμως δεν είμαι έτοιμη να αρχίζω να εκτοξεύω σλόγκαν και να μετατρέψω τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό σε εκστρατεία υπέρ των πολιτικών μας. Είμαι μουσικός, όχι ένα εργαλείο στην πολιτική αντιπαράθεση. Σας ζητώ να δεχθείτε την κατάσταση και να μην πάρουμε το δρόμο της σύγκρουσης». 

Η κρατική τηλεόραση της Ουκρανίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ο καλλιτέχνης που εκπροσωπεί τη χώρα δεσμεύεται να είναι πολιτιστικός πρεσβευτής της Ουκρανίας, «κάτι που σημαίνει όχι μόνο να παρουσιάσει τη μουσική, αλλά και να κάνει γνωστή την άποψη της ουκρανικής κοινής γνώμης στο εξωτερικό». 

Πρόσθεσε πως δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί κοινό έδαφος με τη Maruv. 

Η απόφαση του τηλεοπτικού δικτύου βρήκε σύμφωνους τους Ουκρανούς πολιτικούς, με το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας να ανακοινώνει πως «μόνο πατριώτες με επίγνωση της ευθύνης τους μπορούν να τραγουδήσουν στη Eurovision». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM