Εurovision: Σάλος στην Ουκρανία- Δεν πάει η τραγουδίστρια που επιλέχθηκε

Εurovision: Σάλος στην Ουκρανία- Δεν πάει η τραγουδίστρια που επιλέχθηκε Facebook Twitter
0

H ένταση στις σχέσεις Ουκρανίας- Ρωσίας επηρεάζει και την Eurovision. Η τραγουδίστρια Maruv, η οποία κέρδισε την προτίμηση του κοινού της Ουκρανίας στη σχετική ψηφοφορία το περασμένο Σάββατο, τελικά δε θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό. 

Αιτία ήταν η άρνηση της να δεχθεί τους όρους που ήθελε να της επιβάλλει η ουκρανική κρατική τηλεόραση. Της δόθηκαν 24 ώρες για να υπογράψει μία σύμβαση. 

Στη σύμβαση υπήρχε ο όρος πως το επόμενο διάστημα δε θα εμφανιστεί σε συναυλίες στη Ρωσία, ενώ υπήρχαν και άλλες δεσμεύσεις που αφορούσαν τις εμφανίσεις της στα ΜΜΕ. 

H 27χρονη τραγουδίστρια, της οποίας το πραγματικό όνο είναι Annna Korsun, είπε πως δεν είχε αντίρρηση να ακυρώσει την επόμενη περιοδεία της στη Ρωσία, όμως oι υπόλοιποι όροι που της επιβάλλονταν και οι οποίοι είχαν σχέση με τη διαμάχη Ρωσίας- Ουκρανίας, κατέληγαν να είναι  «λογοκρισία». 

«Είμαι πολίτης της Ουκρανίας, πληρώνω τους φόρους μου και αγαπάω ειλικρινά την Ουκρανία», έγραψε η τραγουδίστρια στο Facebook. 

«Όμως δεν είμαι έτοιμη να αρχίζω να εκτοξεύω σλόγκαν και να μετατρέψω τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό σε εκστρατεία υπέρ των πολιτικών μας. Είμαι μουσικός, όχι ένα εργαλείο στην πολιτική αντιπαράθεση. Σας ζητώ να δεχθείτε την κατάσταση και να μην πάρουμε το δρόμο της σύγκρουσης». 

Η κρατική τηλεόραση της Ουκρανίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ο καλλιτέχνης που εκπροσωπεί τη χώρα δεσμεύεται να είναι πολιτιστικός πρεσβευτής της Ουκρανίας, «κάτι που σημαίνει όχι μόνο να παρουσιάσει τη μουσική, αλλά και να κάνει γνωστή την άποψη της ουκρανικής κοινής γνώμης στο εξωτερικό». 

Πρόσθεσε πως δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί κοινό έδαφος με τη Maruv. 

Η απόφαση του τηλεοπτικού δικτύου βρήκε σύμφωνους τους Ουκρανούς πολιτικούς, με το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας να ανακοινώνει πως «μόνο πατριώτες με επίγνωση της ευθύνης τους μπορούν να τραγουδήσουν στη Eurovision». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM