Εurovision: Σάλος στην Ουκρανία- Δεν πάει η τραγουδίστρια που επιλέχθηκε

Εurovision: Σάλος στην Ουκρανία- Δεν πάει η τραγουδίστρια που επιλέχθηκε Facebook Twitter
0

H ένταση στις σχέσεις Ουκρανίας- Ρωσίας επηρεάζει και την Eurovision. Η τραγουδίστρια Maruv, η οποία κέρδισε την προτίμηση του κοινού της Ουκρανίας στη σχετική ψηφοφορία το περασμένο Σάββατο, τελικά δε θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό. 

Αιτία ήταν η άρνηση της να δεχθεί τους όρους που ήθελε να της επιβάλλει η ουκρανική κρατική τηλεόραση. Της δόθηκαν 24 ώρες για να υπογράψει μία σύμβαση. 

Στη σύμβαση υπήρχε ο όρος πως το επόμενο διάστημα δε θα εμφανιστεί σε συναυλίες στη Ρωσία, ενώ υπήρχαν και άλλες δεσμεύσεις που αφορούσαν τις εμφανίσεις της στα ΜΜΕ. 

H 27χρονη τραγουδίστρια, της οποίας το πραγματικό όνο είναι Annna Korsun, είπε πως δεν είχε αντίρρηση να ακυρώσει την επόμενη περιοδεία της στη Ρωσία, όμως oι υπόλοιποι όροι που της επιβάλλονταν και οι οποίοι είχαν σχέση με τη διαμάχη Ρωσίας- Ουκρανίας, κατέληγαν να είναι  «λογοκρισία». 

«Είμαι πολίτης της Ουκρανίας, πληρώνω τους φόρους μου και αγαπάω ειλικρινά την Ουκρανία», έγραψε η τραγουδίστρια στο Facebook. 

«Όμως δεν είμαι έτοιμη να αρχίζω να εκτοξεύω σλόγκαν και να μετατρέψω τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό σε εκστρατεία υπέρ των πολιτικών μας. Είμαι μουσικός, όχι ένα εργαλείο στην πολιτική αντιπαράθεση. Σας ζητώ να δεχθείτε την κατάσταση και να μην πάρουμε το δρόμο της σύγκρουσης». 

Η κρατική τηλεόραση της Ουκρανίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ο καλλιτέχνης που εκπροσωπεί τη χώρα δεσμεύεται να είναι πολιτιστικός πρεσβευτής της Ουκρανίας, «κάτι που σημαίνει όχι μόνο να παρουσιάσει τη μουσική, αλλά και να κάνει γνωστή την άποψη της ουκρανικής κοινής γνώμης στο εξωτερικό». 

Πρόσθεσε πως δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί κοινό έδαφος με τη Maruv. 

Η απόφαση του τηλεοπτικού δικτύου βρήκε σύμφωνους τους Ουκρανούς πολιτικούς, με το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας να ανακοινώνει πως «μόνο πατριώτες με επίγνωση της ευθύνης τους μπορούν να τραγουδήσουν στη Eurovision». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM