LIVE!

Εθνική περιοδεία Μέι ένα χρόνο πριν το Brexit

Εθνική περιοδεία Μέι ένα χρόνο πριν το Brexit Facebook Twitter
EPA/MARKUS HEINE
0

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα επισκεφθεί σήμερα και τις τέσσερις συνιστώσες του Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να μιλήσει με τους συμπολίτες της για το Brexit, ένα χρόνο ακριβώς πριν την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Σήμερα, ένα χρόνο πριν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ε.Ε. και αρχίσει να χαράσσει έναν νέο δρόμο στον κόσμο, θα επισκεφθώ και τις τέσσερις συνιστώσες του Ηνωμένου Βασιλείου για να ακούσω αυτό που ο κόσμος, σε όλη τη χώρα, σκέφτεται για το Brexit», δήλωσε η Τερέζα Μέι πριν την επίσκεψή της σύμφωνα με τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Η πρωθυπουργός θα ξεκινήσει την περιοδεία της από τη Σκοτία, όπου θα επισκεφθεί ένα εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας στο Ερσίαρ, στη συνέχεια θα πάει στο Νιούκασλ (βορειοανατολική Αγγλία) για να συναντήσει μια ομάδα γονέων και παιδιών.

Θα γευματίσει παρέα με αγρότες κοντά στο Μπέλφαστ, την πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας, πριν μεταβεί στο Μπάρι για μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με Ουαλούς επιχειρηματίες.

Η Τερέζα Μέι διαβεβαιώνει ότι με το Brexit, οι διαφορετικές περιοχές που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο θα επωφεληθούν από τις αυξημένες εξουσίες λήψης αποφάσεων, που μέχρι στιγμής έχουν οι Βρυξέλλες.

Ενώ ένα από τα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. είναι το θέμα των συνόρων μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, η Τερέζα Μέι δεσμεύεται να «προστατεύσει την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου στο σύνολό της».

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα εγερθούν νέα σύνορα εντός της κοινής, εσωτερικής μας αγοράς και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι σε θέση να σέβεται τις διεθνείς υποχρεώσεις στο μέλλον», εξηγεί η Μέι.

Πεπεισμένη ότι το μέλλον θα είναι «λαμπρό», η Μέι περιγράφει τη μελλοντική εικόνα ενός Ηνωμένου Βασιλείου που θα έχει «ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές με τους φίλους του και τους εταίρους του στην Ευρώπη και πέραν αυτής».

«Έχοντας ανακτήσει τον έλεγχο των νόμων μας, των συνόρων μας και των χρημάτων μας, και έχοντας αδράξει τις ευκαιρίες που προσφέρει το Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο θα ευημερήσει ως μια ισχυρή και ενωμένη χώρα που θα ωφελήσει όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από το εάν ψήφισαν υπέρ ή κατά του Brexit».

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο - Ο φόβος της τυραννίας»

LiFO politics / Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο. Αλλάζουν όλα»

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ, Αλέξανδρος Μαλλιάς, μιλά στο Lifo Politics και στη Βασιλική Σιούτη για τη βαθιά πολιτική πόλωση στην Αμερική, για τους θεσμικούς ελέγχους της προεδρικής εξουσίας αλλά και για τα ελληνοτουρκικά και το Ισραήλ που «έκανε τη ζωή των φίλων και συμμάχων του δύσκολη».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Το Βέλγιο μπλοκάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω νομικών και οικονομικών κινδύνων. Διαβάστε πώς καθυστερεί η απόφαση και τι σημαίνει για το Κίεβο
LIFO NEWSROOM