Εθνική περιοδεία Μέι ένα χρόνο πριν το Brexit

Εθνική περιοδεία Μέι ένα χρόνο πριν το Brexit Facebook Twitter
EPA/MARKUS HEINE
0

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα επισκεφθεί σήμερα και τις τέσσερις συνιστώσες του Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να μιλήσει με τους συμπολίτες της για το Brexit, ένα χρόνο ακριβώς πριν την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Σήμερα, ένα χρόνο πριν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ε.Ε. και αρχίσει να χαράσσει έναν νέο δρόμο στον κόσμο, θα επισκεφθώ και τις τέσσερις συνιστώσες του Ηνωμένου Βασιλείου για να ακούσω αυτό που ο κόσμος, σε όλη τη χώρα, σκέφτεται για το Brexit», δήλωσε η Τερέζα Μέι πριν την επίσκεψή της σύμφωνα με τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Η πρωθυπουργός θα ξεκινήσει την περιοδεία της από τη Σκοτία, όπου θα επισκεφθεί ένα εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας στο Ερσίαρ, στη συνέχεια θα πάει στο Νιούκασλ (βορειοανατολική Αγγλία) για να συναντήσει μια ομάδα γονέων και παιδιών.

Θα γευματίσει παρέα με αγρότες κοντά στο Μπέλφαστ, την πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας, πριν μεταβεί στο Μπάρι για μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με Ουαλούς επιχειρηματίες.

Η Τερέζα Μέι διαβεβαιώνει ότι με το Brexit, οι διαφορετικές περιοχές που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο θα επωφεληθούν από τις αυξημένες εξουσίες λήψης αποφάσεων, που μέχρι στιγμής έχουν οι Βρυξέλλες.

Ενώ ένα από τα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. είναι το θέμα των συνόρων μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, η Τερέζα Μέι δεσμεύεται να «προστατεύσει την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου στο σύνολό της».

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα εγερθούν νέα σύνορα εντός της κοινής, εσωτερικής μας αγοράς και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι σε θέση να σέβεται τις διεθνείς υποχρεώσεις στο μέλλον», εξηγεί η Μέι.

Πεπεισμένη ότι το μέλλον θα είναι «λαμπρό», η Μέι περιγράφει τη μελλοντική εικόνα ενός Ηνωμένου Βασιλείου που θα έχει «ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές με τους φίλους του και τους εταίρους του στην Ευρώπη και πέραν αυτής».

«Έχοντας ανακτήσει τον έλεγχο των νόμων μας, των συνόρων μας και των χρημάτων μας, και έχοντας αδράξει τις ευκαιρίες που προσφέρει το Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο θα ευημερήσει ως μια ισχυρή και ενωμένη χώρα που θα ωφελήσει όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από το εάν ψήφισαν υπέρ ή κατά του Brexit».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ