Εστία υπερμετάδοσης από γυμναστήριο: Έρευνες σε 80 κτήρια του Χονγκ Κονγκ για κρούσματα κορωνοϊού

Εστία υπερμετάδοσης από γυμναστήριο: Έρευνες σε 80 κτήρια του Χονγκ Κονγκ για κρούσματα κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Οι εργαζόμενοι σε ορισμένα δικηγορικά γραφεία και τράπεζες στο Χονγκ Κονγκ θα υποβληθούν υποχρεωτικά σε εξέταση για τον νέο κορωνοϊό, αφού τα περισσότερα από τα 47 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα συνδέονται με ένα γυμναστήριο όπου συχνάζουν στελέχη οικονομικών υπηρεσιών.

Οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν ότι τα 35 από τα νέα κρούσματα συνδέονται με μια εστία υπερμετάδοσης στο Ursus Fitness, ένα γυμναστήριο της συνοικίας Σάι Γινγκ Πουν. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι συνολικά 99 κρούσματα σχετίζονται με αυτό το γυμναστήριο, που είναι πολύ δημοφιλές στους αλλοδαπούς δικηγόρους, τους τραπεζικούς και τα στελέχη άλλων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα μια λίστα υποχρεωτικών εξετάσεων των πολιτών σε 80 κτίρια κατοικιών και γραφείων. Πολλά βρίσκονται στη χρηματοοικονομική καρδιά της πόλης. Κάποια από τα γραφεία στεγάζουν γνωστές δικηγορικές εταιρίες και τράπεζες, όπως είναι οι Shearman & Sterling, Allen & Overy, Herbert Smith Freehills, HSBC, Credit Suisse, BNP Paribas και BNY Mellon.

Η εξέταση για τον νέο κορωνοϊό είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους όπου βρέθηκαν ένα ή περισσότερα κρούσματα. Αφορά όλους τους ανθρώπους οι οποίοι έμειναν σε αυτούς τους χώρους για περισσότερες από δύο ώρες κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. «Το τέταρτο κύμα δεν τελείωσε ποτέ (επειδή) τα κρούσματα δεν μειώθηκαν στο μηδέν. Τώρα ανησυχώ ότι μπορεί να ανακάμψει γρήγορα», είπε ο Δρ Τσουάνγκ Σουκ-κουάν, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Πριν εντοπιστεί η εστία στο γυμναστήριο, ο αριθμός των κρουσμάτων στο Χονγκ Κονγκ ήταν μονοψήφιος ή χαμηλός διψήφιος καθημερινά.

Την Παρασκευή η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι όσοι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες γυμναστήριων θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά την άθλησή τους και το προσωπικό πρέπει να εξετάζεται κάθε 14 ημέρες.

Το Χονγκ Κονγκ έχει καταγράψει περίπου 11.200 κρούσματα μέχρι σήμερα. Ο εμβολιασμός των 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων του ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και μέχρι τώρα έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου 162.100 άνθρωποι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

New York Times: Η ελληνική κυβέρνηση παραδέχτηκε πως έδωσε άδεια στην Intellexa για πώληση του Predator στη Μαδαγασκάρη με ιστορικό καταστολής

Διεθνή / New York Times: Η ελληνική κυβέρνηση παραδέχτηκε πως έδωσε άδεια στην Intellexa για πώληση του Predator στη Μαδαγασκάρη

Η αγορά του εμπορικού κατασκοπευτικού λογισμικού - το οποίο επιτρέπει στις κυβερνήσεις να εισβάλλουν στα κινητά τηλέφωνα και να συλλέγουν δεδομένα - γνωρίζει άνθηση
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ