Ερντογάν: Θα πυκνώσουμε τις επαφές μας με Μητσοτάκη, Μακρόν και Μπάιντεν

Ερντογάν: Θα πυκνώσουμε τις επαφές μας με Μητσοτάκη, Μακρόν και Μπάιντεν Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΕΡΑ
0

Για τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, την Ελλάδα και την Γαλλία, μίλησε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο διάγγελμά του κάνοντας ειδική αναφορά και στις επαφές που θα έχει με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αρκετούς ηγέτες χωρών, με τους οποίους συνέβησαν «διάφορα γεγονότα μέχρι σήμερα» όπως τα αποκάλεσε και ότι συμφώνησαν να αναπτύξουν τη συνεργασία τους.

Στο μήνυμά του το οποίο διήρκεσε περίπου 30 λεπτά, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά πως με τον «κύριο Μακρόν, τον κύριο Μητσοτάκη και τον κύριο Μπάιντεν αποφασίσαμε να πυκνώσουμε τις επαφές μας».

Μάλιστα, έκανε λόγο για μία νέα εποχή στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, χωρίς να κάνει αναφορά στους S-400.

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Ερντογάν:

«Με τον κύριο Μακρόν, με τον κύριο Μητσοτάκη, με τον κύριο Μπάιντεν αποφασίσαμε να πυκνώσουμε τις επαφές μας. Έτσι θα μιλάμε άμεσα τα πιθανά προβλήματα τα οποία ενδέχεται να προκύψουν μεταξύ των χωρών μας, όπως και τις παγκόσμιες εξελίξεις. Με αμοιβαίο τρόπο εκφράσαμε την αποφασιστικότητά μας να βρίσκουμε τρόπους επίλυσης των θεμάτων. [...] Θεωρώ πως με τις ΗΠΑ στη βάση της θετικής και εποικοδομητικής στάσης, ανοίγουμε τις πύλες σε μία νέα εποχή των σχέσεών μας».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Johnson & Johnson θα διακόψει την πούδρα με ταλκ από το 2023 μετά τις μηνύσεις για αμίαντο

Διεθνή / Η Johnson & Johnson θα διακόψει την πούδρα με ταλκ από το 2023 μετά τις μηνύσεις για αμίαντο

Η εταιρεία, η οποία είχε μηνυθεί από καρκινοπαθείς που ισχυρίζονταν ότι το ταλκ της ήταν μολυσμένο με αμίαντο, σταμάτησε να χρησιμοποιεί το συστατικό αυτό στη Βόρεια Αμερική το 2020
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ