Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα για προκλήσεις, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι η Αθήνα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και έκανε αναφορά σε περιστατικά επαναπροωθήσεων, ενώ υποστήριξε ότι η Άγκυρα διατηρεί τη μετριοπαθή στάση της. 

 

«Σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική που έχει επιτευχθεί στις σχέσεις Τουρκίας- ΕΕ, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Ελλάδα συνέχισε τις προκλητικές ενέργειες, ότι τα περιστατικά επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο- που είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τη συνείδηση- αυξήθηκαν και ότι η Τουρκία, παρόλα αυτά, διατήρησε τη συγκρατημένη στάση της, προκειμένου να προστατευθεί η θετική ατζέντα», αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας. 

 

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, για τη σταθερότητα στη Λιβύη και είπε στην Μέρκελ ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με το Βερολίνο σε αυτό το πλαίσιο.
Νωρίτερα σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος του δήλωσε ότι αυτό τον μήνα θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις του εμβολίου Sputnik V για τον κορωνοϊό, στην Τουρκία.

 


Η Μόσχα και η Άγκυρα επίσης εργάζονται για κοινή παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στην Τουρκία. Ο Ερντογάν εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αυτό προστέθηκε στους πολλούς τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.