Ερντογάν: Ο Νετανιάχου αποκλειστικά υπεύθυνος για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου αποκλειστικά υπεύθυνος για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή Facebook Twitter
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Φωτ. αρχείου: EPA
0

«Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και η κυβέρνησή του είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή» λέει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το Ισραήλ προσπαθεί να προκαλέσει μια περιφερειακή σύγκρουση και η επίθεσή του στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό ήταν η τελευταία σταγόνα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι νέες περιφερειακές συγκρούσεις είναι πιθανές όσο συνεχίζεται η «ωμότητα και η γενοκτονία» στη Γάζα και κάλεσε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με κοινή λογική. Κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι καταδίκασε την επίθεση του Ιράν, αλλά όχι το χτύπημα του Ισραήλ στην πρεσβεία του Ιράν στη Συρία. Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 9 Μαΐου.

Αργά χθες, Δευτέρα (15/4) ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμίρη του Κατάρ, Αλ Θάνι, κατά την οποία τόνισε ότι ο ισλαμικός κόσμος, ενωμένος, θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές του για να σταματήσει τις βάρβαρες επιθέσεις του Ισραήλ και για να λογοδοτήσει το Ισραήλ για τα «εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας».

«Είναι ζωτικής σημασίας να περιοριστεί άμεσα το Ισραήλ και να ενεργήσουν όλοι με κοινή λογική, για να αποφευχθεί η επέκταση της έντασης σε όλη την περιοχή», τόνισε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Στους 109 οι νεκροί - «Ακόμα ψάχνουν για πολλά μικρά κορίτσια»

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Στους 109 οι νεκροί - «Ακόμα ψάχνουν για πολλά μικρά κορίτσια»

Στην κομητεία Κερ, που υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές, έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής 86 σοροί - 56 ενήλικες και 30 παιδιά - ενώ περισσότερα από 20 πτώματα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί
LIFO NEWSROOM
Απόφαση σταθμός για τον υπερτουρισμό στην Μαδρίτη: Κλείσιμο τουριστικών διαμερισμάτων έπειτα από παράπονα οικογένειας

Διεθνή / Απόφαση σταθμός για τον υπερτουρισμό στην Μαδρίτη: Κλείσιμο τουριστικών διαμερισμάτων έπειτα από παράπονα οικογένειας

Η οικογένεια, η οποία έχει δύο παιδιά, κατήγγειλε ότι υπέφερε από έντονο στρες, άγχος και αϋπνία λόγω της θορυβώδους και ανάρμοστης συμπεριφοράς των μεθυσμένων επισκεπτών των τουριστικών διαμερισμάτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Διεθνή / Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Η Κέιτ Μίντλετον εντυπωσίασε με σακάκι Christian Dior και σκουλαρίκια που ανήκαν στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, τιμώντας τη γαλλοβρετανική φιλία και την παράδοση του οίκου
LIFO NEWSROOM