Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη για πιθανή επιχείρηση στα σύνορα με Συρία

Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη για πιθανή επιχείρηση στα σύνορα με Συρία Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει δράση στο νότια σύνορά της με τη Συρία, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε αυτή τη διαβεβαίωση αφού προειδοποίησε πως η χώρα του θα μπορούσε να προχωρήσει σε μονομερή βήματα εάν οι ΗΠΑ δεν εγκαθιδρύσουν τη «ζώνη ασφαλείας» στο βορειοανατολική Συρία αυτόν τον μήνα. «Οι προετοιμασίες μας κατά μήκος των συνόρων μας έχουν ολοκληρωθεί» είπε σήμερα ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους, από την Κωνσταντινούπολη, προτού αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, όπου θα παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος επανάλαβε τη δυσφορία του σχετικά με την αμερικανική στήριξη στους Κούρδους μαχητές, σημειώνοντας πως η Ουάσιγκτον τους προμηθεύει όπλα. «Δεν έχουμε καμία επιθυμία να έρθουμε αντιμέτωποι με τις ΗΠΑ» τόνισε. «Εντούτοις, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη στήριξη που παράσχουν οι ΗΠΑ σε μια τρομοκρατική οργάνωση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/Anadolu

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM