Ερντογάν για εμπορικές σχέσεις Τουρκίας- Ισραήλ: Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί για την απόφαση αυτή

Ερντογάν για εμπορικές σχέσεις Τουρκίας- Ισραήλ: Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί για την απόφαση αυτή Facebook Twitter
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν/ Φωτ.: EPA
0

«Φρένο» σε όλες τις εξαγωγές προς και τις εισαγωγές από το Ισραήλ έβαλε από χτες η Τουρκία, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Bloomberg δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση μέχρι στιγμής.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ έγραψε στο Twitter ότι «έτσι ενεργεί ένας δικτάτορας (Ερντογάν) που καταπατά τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των επιχειρηματιών και αγνοεί τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες», προσθέτοντας πως «το Ισραήλ έχει ισχυρή οικονομία. Εμείς κερδίζουμε και αυτοί χάνουν».

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα πως η χώρα του «γνωρίζει πολύ καλά» πώς η Δύση θα κρατήσει εχθρική στάση εναντίον της. 

«Από χθες, έχουμε αναστείλει τις εξαγωγικές - εισαγωγικές συναλλαγές με το Ισραήλ για όλα τα είδη προϊόντων. Θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες αυτού του βήματος, το οποίο πήραμε σε συντονισμό και διαβούλευση με τον επιχειρηματικό μας κόσμο. Δεν επιδιώκουμε εχθρότητα ή αγώνα με καμία χώρα στην περιοχή μας. Δεν θέλουμε συγκρούσεις, αίμα και δάκρυα στη γεωγραφία μας. Θέλουμε να ζήσουμε μαζί σε ειρήνη και ευημερία», δήλωσε ο Ερντογάν στην Ένωση Ανεξάρτητων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της Τουρκίας.

«Λάβαμε ορισμένα μέτρα για να αναγκάσουμε το Ισραήλ να δεχθεί μια εκεχειρία και να αυξήσει την ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται (στη Γάζα). Θα παρακολουθούμε τις συνέπειες του μέτρου που λάβαμε σε συνεργασία με τους κύκλους των επιχειρηματιών μας», τόνισε ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πώς η Δύση θα μας επιτεθεί σε σχέση με αυτή την απόφαση», σημείωσε, προσθέτοντας πως η Άγκυρα «θα σταθεί όρθια και θα γνωρίζει ότι ο δρόμος προς τα εμπρός είναι ο δρόμος της υποστήριξης των καταπιεσμένων».

«Αν δεν στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους σήμερα, ποιος θα μας στηρίξει αύριο, όταν το ίδιο πράγμα θα συμβεί και σε εμάς. Η δράση της Τουρκίας θα χρησιμεύσει ως παράδειγμα για άλλες χώρες που δεν τους αρέσει η σημερινή κατάσταση», είπε ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΠΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΝΕΚΡΗ ΔΙΚΗ

Διεθνή / «Λυπάμαι βαθιά» λέει ο ορειβάτης για τον θάνατο της συντρόφου του στις Άλπεις, απορρίπτει όμως τις κατηγορίες

Η 33χρονη έχασε τη ζωή της από υποθερμία κατά την κοινή τους προσπάθεια να φτάσουν στην κορυφή - Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM