Ερντογάν: «Aνοικτή φυλακή» η Ευρώπη για τους μουσουλμάνους - Απειλές κατά Γαλλίας για «γκιλοτίνα»

Ερντογάν: Η Ευρώπη για τους μουσουλμάνους μετατρέπεται σε «ανοιχτή φυλακή» Facebook Twitter
EPA
0

Νέα επίθεση κατά της Ευρώπης εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας πως έχει μετατραπεί σε μία «ανοικτή φυλακή» για τους μουσουλμάνους.

Μιλώντας με αφορμή την έναρξη της γιορτής του μπαϊραμιού, ο Ερντογάν, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στο κλίμα μίσους που καλλιεργήθηκε κατά των Εβραίων πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με το όπλο μίσους που έχει δημιουργηθεί στις μέρες μας κατά των Μουσουλμάνων».

«Ο ιός της ισλαμοφοβίας, ο οποίος είναι εξίσου επικίνδυνος με τον κορωνοϊό, εξαπλώνεται γρήγορα, ειδικά στις ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι «η Ευρώπη, στην οποία ζουν 35 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, εκ των οποίων 6 εκατομμύρια είναι Τούρκοι, μετατρέπεται σε μια ανοιχτή φυλακή για τους αδελφούς μας. Στο σημείο που έχουμε φτάσει, η κατάσταση έχει γίνει ανησυχητική, έχει μετατραπεί σε σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη».

O Ερντογάν έθεσε στο στόχαστρό του την Γαλλία αναφέροντας ότι το νομοσχέδιο αντιμετώπισης του εξτρεμιστικού Ισλάμ, δεν έχει σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία. Πρόσθεσε δε ότι αν εφαρμοστεί θα αποτελέσει «γκιλοτίνα εναντίον της γαλλικής δημοκρατίας», καθώς είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει «αναταραχή σε εκατομμύρια Τούρκων και μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη».
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM
Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διεθνή / Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM