Ερντογάν: «Aνοικτή φυλακή» η Ευρώπη για τους μουσουλμάνους - Απειλές κατά Γαλλίας για «γκιλοτίνα»

Ερντογάν: Η Ευρώπη για τους μουσουλμάνους μετατρέπεται σε «ανοιχτή φυλακή» Facebook Twitter
EPA
0

Νέα επίθεση κατά της Ευρώπης εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας πως έχει μετατραπεί σε μία «ανοικτή φυλακή» για τους μουσουλμάνους.

Μιλώντας με αφορμή την έναρξη της γιορτής του μπαϊραμιού, ο Ερντογάν, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στο κλίμα μίσους που καλλιεργήθηκε κατά των Εβραίων πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με το όπλο μίσους που έχει δημιουργηθεί στις μέρες μας κατά των Μουσουλμάνων».

«Ο ιός της ισλαμοφοβίας, ο οποίος είναι εξίσου επικίνδυνος με τον κορωνοϊό, εξαπλώνεται γρήγορα, ειδικά στις ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι «η Ευρώπη, στην οποία ζουν 35 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, εκ των οποίων 6 εκατομμύρια είναι Τούρκοι, μετατρέπεται σε μια ανοιχτή φυλακή για τους αδελφούς μας. Στο σημείο που έχουμε φτάσει, η κατάσταση έχει γίνει ανησυχητική, έχει μετατραπεί σε σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη».

O Ερντογάν έθεσε στο στόχαστρό του την Γαλλία αναφέροντας ότι το νομοσχέδιο αντιμετώπισης του εξτρεμιστικού Ισλάμ, δεν έχει σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία. Πρόσθεσε δε ότι αν εφαρμοστεί θα αποτελέσει «γκιλοτίνα εναντίον της γαλλικής δημοκρατίας», καθώς είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει «αναταραχή σε εκατομμύρια Τούρκων και μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη».
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ