Ερντογάν: Ανακαλύψαμε 320 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Ερντογάν: Ανακαλύψαμε 320 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα Facebook Twitter
Ερντογάν: Πραγματοποιήσαμε την μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα (ΕPA/Αρχείο)
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε επισήμως την «μεγάλη έκπληξη» που είχε προαναγγείλει, επιβεβαιώνοντας πως η γειτονική χώρα εντόπισε ένα μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. 

  

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα και αποκάλυψε ότι το τουρκικό πλοίο γεώτρησης βρήκε 320 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. «Η Τουρκία εξαρτάται από εξωτερικές πηγές για την άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τώρα η χώρα αναπτύσσει την εθνική της ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων,

Το πρώτο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας, το Fatih, κατέπλευσε από την Τραπεζούντα της βόρειας Τουρκίας στις 25 Ιουνίου για την αποστολή γεώτρησης στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο το Fatih εντόπισε 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού στη γεώτρηση Tuna 1. «Περιμένουμε τα ίδια καλά νέα από τη Μεσόγειο Θάλασσα» πρόσθεσε.

Ο ίδιος εκτίμησε πως μέχρι το 2023 αναμένεται να ξεκινήσει η άντληση αερίου από τη συγκεκριμένη γεώτρηση και ξεκαθάρισε πως η χώρα του δεν θα σταματήσει μέχρι να γίνει κορυφαίος ενεργειακός εξαγωγέας.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πει σε στελέχη, που ασχολούνται με τον τομέα της ενέργειας, την Τετάρτη ότι θα ανακοινώσει «καλά νέα» την Παρασκευή, για μια «νέα περίοδο» για την Τουρκία. Τα σχόλια οδήγησαν σε αύξηση των μετοχών των τουρκικών εταιρειών ενέργειας και έφεραν τη λίρα σε ανοδική πορεία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ