Έρευνα στις εγκαταστάσεις της AstraZeneca για τα εμβόλια κατόπιν αιτήματος της Κομισιόν

Έρευνα στις εγκαταστάσεις της AstraZeneca για τα εμβόλια κατόπιν αιτήματος της Κομισιόν Facebook Twitter
iStock
0

Επιθεώρηση στον τόπο παραγωγής εμβολίων της AstraZeneca στο Βέλγιο διενήργησε ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων, κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τη διενέργεια έρευνας γνωστοποίησε η βελγική εφημερίδα De Standaard, αναφέροντας ότι αυτό επιβεβαιώνεται από το γραφείο του υπουργού Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε.

Ο στόχος είναι «να βεβαιωθούμε ότι η καθυστέρηση παράδοσης των εμβολίων οφείλεται πράγματι σε πρόβλημα παραγωγής στη μονάδα του Βελγίου», σύμφωνα με το γραφείο του Υπουργού Υγείας.

Η επιθεώρηση, σημειώνει η De Standaard, διεξήχθη σε συνεργασία με άλλες χώρες, «έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα», λέει εκπρόσωπος του Βαντενμπρούκε προσθέτοντας ότι «Βέλγοι εμπειρογνώμονες εξετάζουν τώρα τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, μαζί με εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το άρθρο, θα συνταχθεί έκθεση το συντομότερο δυνατό, αν και μπορεί να απαιτηθούν «μερικές ημέρες».

ΕΕ: Αδιέξοδο με τα εμβόλια της AstraZeneca - Μείωση 75% στις παραδόσεις

 

Παραμένει το αδιέξοδο ανάμεσα στην ΕΕ και την AstraZeneca, για τις παραδόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό και η Κομισιόν απαιτεί ξεκάθαρο πλάνο από την εταιρεία.

 

Η μείωση στις παραδόσεις της AstraZeneca αγγίζει το 75%, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» από τις Βρυξέλλες, ενώ ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ευρώπη είναι «στο σκοτάδι», σχετικά με το τι θα συμβεί το επόμενο τρίμηνο.

«Λυπούμαστε για τη συνεχιζόμενη έλλειψη σαφήνειας στο πρόγραμμα των παραδόσεων και απαιτούμε ένα ξεκάθαρο πλάνο από την AstraZeneca για τη γρήγορη παράδοση της ποσότητας των εμβολίων που έχουμε κλείσει για το πρώτο τρίμηνο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την εταιρεία για την ανεύρεση λύσεων και τη γρήγορη παράδοση των εμβολίων στους πολίτες της ΕΕ», έγραψε στο Twitter αργά το βράδυ της Τετάρτης η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

Σε επόμενη ανάρτηση έκανε λόγο για «εποικοδομητική» συζήτηση με τον CEO της AstraZeneca, Πασκάρ Σοριότ, στη νέα σύσκεψη που έγινε για τις παραδόσεις των εμβολίων. «Η ΕΕ παραμένει ενωμένη και σταθερή. Οι συμβατικές υποχρεώσεις πρέπει να τηρηθούν, τα εμβόλια πρέπει να παραδοθούν στους πολίτες της ΕΕ», έγραψε ακόμη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Διεθνή / Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Η λίστα για πρώτη φορά κυριαρχείται από καλλιτέχνες οι οποίοι δεν δημιουργούν απλώς έργα για μουσεία και γκαλερί αλλά χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να υπερασπιστούν και να επιφέρουν ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιάννης Βαληνάκης: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα»

LiFO politics / Γιάννης Βαληνάκης: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα»

Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννη Βαληνάκη, ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ