Έρευνα στις εγκαταστάσεις της AstraZeneca για τα εμβόλια κατόπιν αιτήματος της Κομισιόν

Έρευνα στις εγκαταστάσεις της AstraZeneca για τα εμβόλια κατόπιν αιτήματος της Κομισιόν Facebook Twitter
iStock
0

Επιθεώρηση στον τόπο παραγωγής εμβολίων της AstraZeneca στο Βέλγιο διενήργησε ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων, κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τη διενέργεια έρευνας γνωστοποίησε η βελγική εφημερίδα De Standaard, αναφέροντας ότι αυτό επιβεβαιώνεται από το γραφείο του υπουργού Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε.

Ο στόχος είναι «να βεβαιωθούμε ότι η καθυστέρηση παράδοσης των εμβολίων οφείλεται πράγματι σε πρόβλημα παραγωγής στη μονάδα του Βελγίου», σύμφωνα με το γραφείο του Υπουργού Υγείας.

Η επιθεώρηση, σημειώνει η De Standaard, διεξήχθη σε συνεργασία με άλλες χώρες, «έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα», λέει εκπρόσωπος του Βαντενμπρούκε προσθέτοντας ότι «Βέλγοι εμπειρογνώμονες εξετάζουν τώρα τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, μαζί με εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το άρθρο, θα συνταχθεί έκθεση το συντομότερο δυνατό, αν και μπορεί να απαιτηθούν «μερικές ημέρες».

ΕΕ: Αδιέξοδο με τα εμβόλια της AstraZeneca - Μείωση 75% στις παραδόσεις

 

Παραμένει το αδιέξοδο ανάμεσα στην ΕΕ και την AstraZeneca, για τις παραδόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό και η Κομισιόν απαιτεί ξεκάθαρο πλάνο από την εταιρεία.

 

Η μείωση στις παραδόσεις της AstraZeneca αγγίζει το 75%, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» από τις Βρυξέλλες, ενώ ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ευρώπη είναι «στο σκοτάδι», σχετικά με το τι θα συμβεί το επόμενο τρίμηνο.

«Λυπούμαστε για τη συνεχιζόμενη έλλειψη σαφήνειας στο πρόγραμμα των παραδόσεων και απαιτούμε ένα ξεκάθαρο πλάνο από την AstraZeneca για τη γρήγορη παράδοση της ποσότητας των εμβολίων που έχουμε κλείσει για το πρώτο τρίμηνο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την εταιρεία για την ανεύρεση λύσεων και τη γρήγορη παράδοση των εμβολίων στους πολίτες της ΕΕ», έγραψε στο Twitter αργά το βράδυ της Τετάρτης η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

Σε επόμενη ανάρτηση έκανε λόγο για «εποικοδομητική» συζήτηση με τον CEO της AstraZeneca, Πασκάρ Σοριότ, στη νέα σύσκεψη που έγινε για τις παραδόσεις των εμβολίων. «Η ΕΕ παραμένει ενωμένη και σταθερή. Οι συμβατικές υποχρεώσεις πρέπει να τηρηθούν, τα εμβόλια πρέπει να παραδοθούν στους πολίτες της ΕΕ», έγραψε ακόμη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM