Έρευνα στις εγκαταστάσεις της AstraZeneca για τα εμβόλια κατόπιν αιτήματος της Κομισιόν

Έρευνα στις εγκαταστάσεις της AstraZeneca για τα εμβόλια κατόπιν αιτήματος της Κομισιόν Facebook Twitter
iStock
0

Επιθεώρηση στον τόπο παραγωγής εμβολίων της AstraZeneca στο Βέλγιο διενήργησε ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων, κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τη διενέργεια έρευνας γνωστοποίησε η βελγική εφημερίδα De Standaard, αναφέροντας ότι αυτό επιβεβαιώνεται από το γραφείο του υπουργού Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε.

Ο στόχος είναι «να βεβαιωθούμε ότι η καθυστέρηση παράδοσης των εμβολίων οφείλεται πράγματι σε πρόβλημα παραγωγής στη μονάδα του Βελγίου», σύμφωνα με το γραφείο του Υπουργού Υγείας.

Η επιθεώρηση, σημειώνει η De Standaard, διεξήχθη σε συνεργασία με άλλες χώρες, «έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα», λέει εκπρόσωπος του Βαντενμπρούκε προσθέτοντας ότι «Βέλγοι εμπειρογνώμονες εξετάζουν τώρα τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, μαζί με εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το άρθρο, θα συνταχθεί έκθεση το συντομότερο δυνατό, αν και μπορεί να απαιτηθούν «μερικές ημέρες».

ΕΕ: Αδιέξοδο με τα εμβόλια της AstraZeneca - Μείωση 75% στις παραδόσεις

 

Παραμένει το αδιέξοδο ανάμεσα στην ΕΕ και την AstraZeneca, για τις παραδόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό και η Κομισιόν απαιτεί ξεκάθαρο πλάνο από την εταιρεία.

 

Η μείωση στις παραδόσεις της AstraZeneca αγγίζει το 75%, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» από τις Βρυξέλλες, ενώ ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ευρώπη είναι «στο σκοτάδι», σχετικά με το τι θα συμβεί το επόμενο τρίμηνο.

«Λυπούμαστε για τη συνεχιζόμενη έλλειψη σαφήνειας στο πρόγραμμα των παραδόσεων και απαιτούμε ένα ξεκάθαρο πλάνο από την AstraZeneca για τη γρήγορη παράδοση της ποσότητας των εμβολίων που έχουμε κλείσει για το πρώτο τρίμηνο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την εταιρεία για την ανεύρεση λύσεων και τη γρήγορη παράδοση των εμβολίων στους πολίτες της ΕΕ», έγραψε στο Twitter αργά το βράδυ της Τετάρτης η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

Σε επόμενη ανάρτηση έκανε λόγο για «εποικοδομητική» συζήτηση με τον CEO της AstraZeneca, Πασκάρ Σοριότ, στη νέα σύσκεψη που έγινε για τις παραδόσεις των εμβολίων. «Η ΕΕ παραμένει ενωμένη και σταθερή. Οι συμβατικές υποχρεώσεις πρέπει να τηρηθούν, τα εμβόλια πρέπει να παραδοθούν στους πολίτες της ΕΕ», έγραψε ακόμη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM