ΕΕ: Αδιέξοδο με τα εμβόλια της AstraZeneca - Μείωση 75% στις παραδόσεις

ΕΕ: Αδιέξοδο με τα εμβόλια της AstraZeneca - Μείωση 75% στις παραδόσεις Facebook Twitter
0

Παραμένει το αδιέξοδο ανάμεσα στην ΕΕ και την AstraZeneca, για τις παραδόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό και η Κομισιόν απαιτεί ξεκάθαρο πλάνο από την εταιρεία. 

Η μείωση στις παραδόσεις της AstraZeneca αγγίζει το 75%, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» από τις Βρυξέλλες, ενώ ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ευρώπη είναι «στο σκοτάδι», σχετικά με το τι θα συμβεί το επόμενο τρίμηνο.

«Λυπούμαστε για τη συνεχιζόμενη έλλειψη σαφήνειας στο πρόγραμμα των παραδόσεων και απαιτούμε ένα ξεκάθαρο πλάνο από την AstraZeneca για τη γρήγορη παράδοση της ποσότητας των εμβολίων που έχουμε κλείσει για το πρώτο τρίμηνο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την εταιρεία για την ανεύρεση λύσεων και τη γρήγορη παράδοση των εμβολίων στους πολίτες της ΕΕ», έγραψε στο Twitter αργά το βράδυ της Τετάρτης η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

Σε επόμενη ανάρτηση έκανε λόγο για «εποικοδομητική» συζήτηση με τον CEO της AstraZeneca, Πασκάρ Σοριότ, στη νέα σύσκεψη που έγινε για τις παραδόσεις των εμβολίων. «Η ΕΕ παραμένει ενωμένη και σταθερή. Οι συμβατικές υποχρεώσεις πρέπει να τηρηθούν, τα εμβόλια πρέπει να παραδοθούν στους πολίτες της ΕΕ», έγραψε ακόμη.


Στο μεταξύ, οι συνέπειες στις καθυστερήσεις των παραδόσεων είναι ήδη ορατές. Το υπουργείο Υγείας της Τσεχίας συνέστησε τη διακοπή των εμβολιασμών για τις επόμενες δύο εβδομάδες, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα σε εκείνους που πρέπει να κάνουν τη δεύτερη δόση.

Νωρίτερα σήμερα, οι υγειονομικές αρχές της Μαδρίτης διέκοψαν τον εμβολιασμό για αυτή και την επόμενη εβδομάδα, καθώς ξεμένουν από δόσεις των εμβολίων για τον κορωνοϊό. Και σε αυτή την περίπτωση, θα δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς που πρέπει να κάνουν τη δεύτερη δόση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM