ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΕ: Αδιέξοδο με τα εμβόλια της AstraZeneca - Μείωση 75% στις παραδόσεις

ΕΕ: Αδιέξοδο με τα εμβόλια της AstraZeneca - Μείωση 75% στις παραδόσεις Facebook Twitter
0

Παραμένει το αδιέξοδο ανάμεσα στην ΕΕ και την AstraZeneca, για τις παραδόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό και η Κομισιόν απαιτεί ξεκάθαρο πλάνο από την εταιρεία. 

Η μείωση στις παραδόσεις της AstraZeneca αγγίζει το 75%, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» από τις Βρυξέλλες, ενώ ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ευρώπη είναι «στο σκοτάδι», σχετικά με το τι θα συμβεί το επόμενο τρίμηνο.

«Λυπούμαστε για τη συνεχιζόμενη έλλειψη σαφήνειας στο πρόγραμμα των παραδόσεων και απαιτούμε ένα ξεκάθαρο πλάνο από την AstraZeneca για τη γρήγορη παράδοση της ποσότητας των εμβολίων που έχουμε κλείσει για το πρώτο τρίμηνο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την εταιρεία για την ανεύρεση λύσεων και τη γρήγορη παράδοση των εμβολίων στους πολίτες της ΕΕ», έγραψε στο Twitter αργά το βράδυ της Τετάρτης η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

Σε επόμενη ανάρτηση έκανε λόγο για «εποικοδομητική» συζήτηση με τον CEO της AstraZeneca, Πασκάρ Σοριότ, στη νέα σύσκεψη που έγινε για τις παραδόσεις των εμβολίων. «Η ΕΕ παραμένει ενωμένη και σταθερή. Οι συμβατικές υποχρεώσεις πρέπει να τηρηθούν, τα εμβόλια πρέπει να παραδοθούν στους πολίτες της ΕΕ», έγραψε ακόμη.


Στο μεταξύ, οι συνέπειες στις καθυστερήσεις των παραδόσεων είναι ήδη ορατές. Το υπουργείο Υγείας της Τσεχίας συνέστησε τη διακοπή των εμβολιασμών για τις επόμενες δύο εβδομάδες, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα σε εκείνους που πρέπει να κάνουν τη δεύτερη δόση.

Νωρίτερα σήμερα, οι υγειονομικές αρχές της Μαδρίτης διέκοψαν τον εμβολιασμό για αυτή και την επόμενη εβδομάδα, καθώς ξεμένουν από δόσεις των εμβολίων για τον κορωνοϊό. Και σε αυτή την περίπτωση, θα δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς που πρέπει να κάνουν τη δεύτερη δόση.

Διεθνή
0

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ