Επίθεση στο Καπιτώλιο: Για «παρωδία δικαιοσύνης» κάνει λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ

Επίθεση στο Καπιτώλιο: Για «παρωδία δικαιοσύνης» κάνει λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον της «παρωδίας δικαιοσύνης» που αποτελούν κατ’ αυτόν οι εργασίες της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021.

Η επιτροπή έχει μέλη κυρίως Δημοκρατικούς και τον κατηγορεί πως βρισκόταν στην καρδιά «απόπειρας πραξικοπήματος» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με ένα δελτίο Τύπου έκτασης 12 σελίδων, ο Τραμπ απαντά στις κατηγορίες επαναλαμβάνοντας τον αποδεδειγμένα ψευδή ισχυρισμό του πως έχασε τις εκλογές του 2020 εξαιτίας νοθείας.

«Αυτή η κωμωδία [...] είναι μια ξεδιάντροπη απόπειρα να εκτραπεί η προσοχή της κοινής γνώμης από την αλήθεια [...] η οποία είναι ότι οι Αμερικανοί πήγαν μαζικά στην Ουάσινγκτον την 6η Ιανουαρίου 2021 προκειμένου να αναγκάσουν τους αιρετούς τους να λογοδοτήσουν για τις καταφανείς ενδείξεις παράνομης δραστηριότητας στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι σχετικά με τους ισχυρισμούς περί νοθείας, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησής του, Ουίλιαμ Μπαρ κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή πως ο τότε πρόεδρος είχε πάρει διαζύγιο «από την πραγματικότητα» για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Με πληροφορίες από AFP και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες για να τιμήσει τον Κωνσταντίνο

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες για να τιμήσει τον Κωνσταντίνο

Ο Βρετανός μονάρχης ήταν απών στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο - Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο Κάρολος φορά τη γραβάτα, σύμβολο της ελληνικής καταγωγής του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ