Επίθεση στο Καπιτώλιο: Για «παρωδία δικαιοσύνης» κάνει λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ

Επίθεση στο Καπιτώλιο: Για «παρωδία δικαιοσύνης» κάνει λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον της «παρωδίας δικαιοσύνης» που αποτελούν κατ’ αυτόν οι εργασίες της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021.

Η επιτροπή έχει μέλη κυρίως Δημοκρατικούς και τον κατηγορεί πως βρισκόταν στην καρδιά «απόπειρας πραξικοπήματος» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με ένα δελτίο Τύπου έκτασης 12 σελίδων, ο Τραμπ απαντά στις κατηγορίες επαναλαμβάνοντας τον αποδεδειγμένα ψευδή ισχυρισμό του πως έχασε τις εκλογές του 2020 εξαιτίας νοθείας.

«Αυτή η κωμωδία [...] είναι μια ξεδιάντροπη απόπειρα να εκτραπεί η προσοχή της κοινής γνώμης από την αλήθεια [...] η οποία είναι ότι οι Αμερικανοί πήγαν μαζικά στην Ουάσινγκτον την 6η Ιανουαρίου 2021 προκειμένου να αναγκάσουν τους αιρετούς τους να λογοδοτήσουν για τις καταφανείς ενδείξεις παράνομης δραστηριότητας στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι σχετικά με τους ισχυρισμούς περί νοθείας, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησής του, Ουίλιαμ Μπαρ κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή πως ο τότε πρόεδρος είχε πάρει διαζύγιο «από την πραγματικότητα» για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Με πληροφορίες από AFP και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM