Νέα φονική επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια της Γαλλίας. Ο δράστης αποκεφάλισε μία γυναίκα, δολοφόνησε ακόμα δύο πολίτες και τραυμάτισε αρκετούς στην εκκλησία Notre Dame.

 

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν - δύο γυναίκες και ένας άνδρα ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες. Ο νεκρός άντρας φέρεται να είναι ο φύλακας της εκκλησίας.

 

Η απέκλεισε την περιοχή, ο δράστης τραυματίστηκε από πυρά αξιωματικών και στην συνέχεια συνελήφθη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) μέσα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. 

 

Κλείνουν οι ναοί της πόλης

 

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Christian Estrosi ανακοίνωσε πως όλες οι εκκλησίες της πόλης θα κλείσουν και έκανε έκκληση για επιφυλακή και επιπλέον προστασία σε εθνικό επίπεδο. Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Gabriel Attal δήλωσε πως η Γαλλία δεν θα απαρνηθεί ποτέ «τις αρχές και τις αξίες της» σχετικά με την ελευθεροτυπία και την μάχη απέναντι στον ισλαμικό εξτρεμισμό.

 

Η στιγμή που εισβάλλει η αστυνομία μέσα στην εκκλησία του Notre Dame, λίγο μετά την επίθεση στις 9 πμ τοπική ώρα αναρτήθηκε στα social media ωστόσο λίγη ώρα μετά το βίντεο κατέβηκε.

 

 

Σύμφωνα με τον Christian Estrosi, ο οποίος παρέχει τις περισσότερες πληροφορίες μέχρι στιγμής, ήδη επικοινώνησε μαζί του ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Νίκαιας εκτίμησε ότι πρόκειται να τρομοκρατική επίθεση. «13 ημέρες μετά την δολοφονίατου  Samuel Paty, η χώρα μας δεν μπορεί πλέον να είναι ικανοποιημένη με τους νόμους της ειρήνης για την καταστροφή του ισλαμοφασισμού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

 


Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κάποια σύνδεση με τρομοκρατική επίθεση.

 

 

 

Λίγο μετά την επίθεση κυκλοφόρησε βίντεο στα social media, που δείχνει έναν σχεδόν άδειο δρόμο μπροστά από τον καθεδρικό ναό, με αστυνομικά αυτοκίνητα στο δρόμο.

 

  

Η επίθεση έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά τον αποκεφαλισμό του 47χρονου καθηγητή στο Παρίσι από 18χρονο Τσετσένο ισλαμιστή.

 

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές ποιό ήταν το κίνητρο του δράστη ή αν η επίθεση συνδέεται με τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, τα οποία οι μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα. Η υπηρεσία της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Γαλλίας ανέφερε ότι κλήθηκε να ερευνήσει τη σημερινή επίθεση.