Δύο μέλη του πληρώματος, ένας Βρετανός και ένας Ρουμάνος, σκοτώθηκαν όταν δεξαμενόπλοιο που διαχειριζόταν η ισραηλινή Zodiac Maritime δέχτηκε επίθεση την Πέμπτη στα ανοιχτά των ακτών του Ομάν, δήλωσε η εταιρεία την Παρασκευή.

 

Η Zodiac Maritime, με βάση το Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι δεν έχει ενημέρωση για άλλες απώλειες ή τραυματισμούς.

 

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης και είχε ως στόχο το τάνκερ Mercer Street, με σημαία Λιβερίας, το οποίο έπλεε περίπου 300 νοτιοανατολικά από την πρωτεύουσα του Ομάν, Μουσκάτ.

 

Νωρίτερα την Παρασκευή η διαχειρίστρια εταιρεία Zodiac Maritime είχε περιγράψει το περιστατικό ως ύποπτη πειρατεία, ωστόσο η United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO), η οποία παρέχει πληροφορίες για τη θαλάσσια ασφάλεια, απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, όπως μεταδίδει το Reuters.

 

«Τη στιγμή του περιστατικού το πλοίο βρισκόταν στον βόρειο Ινδικό Ωκεανό, ταξιδεύοντας από το Νταρ Ελ Σαλάμ στη Φουτζαύρα , αλλά χωρίς φορτίο» ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας.

 

Αξιωματούχοι από το Ισραήλ, πάντως, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει επισήμως το περιστατικό που έρχεται μέσα σε μια περίοδο μηνών κατά την οποία υπάρχει μεγάλη ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν και αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί αρκετές φορές.

 

Με πληροφορίες από Reuters