Επίθεση με drones σε αεροδρόμιο της Σαουδικής Αραβίας

Επίθεση με drones σε αεροδρόμιο της Σαουδικής Αραβίας Facebook Twitter
0

Σιίτες αντάρτες της Υεμένης Χούτι εξαπέλυσαν σήμερα νέα επίθεση με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του αεροδρομίου Άμπχα της Σαουδικής Αραβίας και της αεροπορικής βάσης Χάμις Μουσάιτ.

Ο εκπρόσωπος των Χούτι επεσήμανε ότι τα drones έπληξαν τους πύργους ελέγχου τόσο του αεροδρομίου όσο και της αεροπορικής βάσης, που βρίσκονται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας.

Προς το παρόν το Ριάντ δεν έχει επιβεβαιώσει τα πλήγματα αυτά.

Οι Χούτι, που ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά και πολλές περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας, έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους εναντίον στόχων στη Σαουδική Αραβία τους τελευταίους μήνες.

Σε αντίποινα η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015 εξαπέλυσε τη Δευτέρα επίθεση εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Σαναά.

Η κλιμάκωση της βίας απειλεί τη συμφωνία που υπεγράφη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για εκεχειρία και απομάκρυνση των στρατευμάτων από τη Χοντέιντα, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο των συγκρούσεων πέρυσι όταν ο αραβικός συνασπισμός προσπάθησε να καταλάβει το λιμάνι της.

Το λιμάνι αυτό είναι η βασική δίοδος από την οποία εισέρχονται εισαγωγές και ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη.

Με πληροφορίες από Reuters/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM