Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Απειλές Ραΐσι για πιο ισχυρή επίθεση αν το Ισραηλ επιδείξει «απρόσεκτη συμπεριφορά»

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: «Αν επιδείξουν απρόσεκτη συμπεριφορά θα λάβουν πιο ισχυρή απάντηση» λέει ο Ραϊσί Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Για πιο ισχυρή αντίδραση του Ιράν, προειδοποιεί ο πρόεδρος της χώρας Εμπραχίμ Ραϊσί, σε περίπτωση που το Ισραήλ απαντήσει στην επίθεση του Σαββάτου.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν το βράδυ του Σαββάτου, με πάνω από 185 drone, 36 πυραύλους κρουζ και 110 πυραύλους εδάφους, μία επιχείρηση που οι Φρουροί της Επανάστασης ονόμασαν «Αληθινή Υπόσχεση» η οποία αποτελεί «μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ», ο πρόεδρος της χώρας εκφράζει την ικανοποίησή του για το συμβάν.

«Η τιμωρία του επιτιθέμενου πραγματοποιήθηκε», ανέφερε εκφράζοντας ικανοποίηση ο Εμπραχίμ Ραϊσί σε σημερινές του δηλώσεις. Παράλληλα ωστόσο, την ώρα που η ανησυχία και ο φόβος της διεθνούς κοινότητας κλιμακώνονται σχετικά με το αν θα απαντήσει το Ισραήλ στην επίθεση, ο πρόεδρος του Ιράν προειδοποιεί τη χώρα πως αν υπάρξει «απρόσεκτη συμπεριφορά», η αντίδραση του Ιράν θα είναι «πιο ισχυρή».

«Εάν το σιωνιστικό καθεστώς ή οι υποστηρικτές του επιδείξουν απρόσεκτη συμπεριφορά, θα λάβουν αποφασιστική και πολύ πιο ισχυρή απάντηση», κατέληξε. Αξίζει να σημειωθεί πως τα διεθνή αεροδρόμια Ιμάμ Χομεϊνί και Μεχραμπάντ της Τεχεράνης όπως και αεροδρόμια σε πολλές άλλες πόλεις του Ιράν, ακύρωσαν τις εσωτερικές τους πτήσεις μέχρι το πρωί της Δευτέρας, λόγω της κατάστασης που επικρατεί. Παράλληλα ο δυτικός εναέριος χώρος του Ιράν παραμένει κλειστός για πτήσεις.

Αναλυτές από την μεριά τους αναφέρουν πως όπως όλα δείχνουν, το Ιράν υποδηλώνει από την πλευρά του πως αυτό είναι το τέλος της επίθεσης, ωστόσο ο ισραηλινός στρατός ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων πως δεν πείθετε και παραμένει σε υψηλή ετοιμότητα. Το IDF είπε ότι η εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν ήταν κλιμάκωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM
Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM