Επιμένει η Τουρκία: Ρατσιστική συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική μειονότητα της Θράκης

Επιμένει η Τουρκία: Ρατσιστική συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική μειονότητα της Θράκης Facebook Twitter
Επίθεση Τσελίκ στην Ελλάδα για τη μειονότητα της Θράκης (Πηγή φωτό EPA)
1

Η Άγκυρα επανήλθε στα περί «τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας» στη Θράκη, κάνοντας εκ νέου επίθεση στον Προκόπη Παυλόπουλο, για τα λεγόμενά του.

Αυτή τη φορά, ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν (AKP) κατηγόρησε τον κ. Παυλόπουλο και την Ελλάδα για ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στην «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα» της Θράκης.

Νωρίτερα σήμερα, για το θέμα είχε κάνει ανάρτηση ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε «Ό,τι κι αν πείτε, η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ήταν τουρκική εδώ και αιώνες και θα παραμείνει τουρκική». Τοποθέτηση που προκάλεσε το σχόλιο διπλωματικών πηγών της Αθήνας, που απάντησαν ότι «στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα».

Στις δηλώσεις του, ο Τσελίκ χαρακτήρισε θλιβερή τη δήλωση του κ. Παυλόπουλου και έκανε λόγο για «ρατσιστική συμπεριφορά».

«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επανειλημμένα έχει καταδικάσει την Ελλάδα για τέτοιες ρατσιστικές συμπεριφορές, που απορρίπτουν αυτή την ιστορική ταυτότητα. Παρότι είναι χώρα που συχνά αυτοαποκαλείται λίκνο της Δημοκρατίας και παρότι είναι μέλος της ΕΕ, η Ελλάδα δεν αλλάζει τη ρατσιστική συμπεριφορά της απέναντι στην τουρκική μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης», συνέχισε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία.


«Η Ελλάδα προσπαθεί να εφαρμόσει πολιτικές αφομοίωσης. Αυτή η συμπεριφορά έρχεται σε αντίθεση με τις πιο βασικές δημοκρατικές αξίες. Η ιστορική ταυτότητα της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας στη δυτική Θράκη βασίζεται σε ιστορικά δεδομένα. Υπάρχει εκεί για αιώνες. Ζουν ως τουρκική μουσουλμανική μειονότητα και θα συνεχίσουν να το κάνουν στο μέλλον», δήλωσε ακόμη ο Ομέρ Τσελίκ.

«Κανένας δεν έχει την εξουσία να αλλάξει μια ιστορική ταυτότητα, μια ιστορική πραγματικότητα», κατέληξε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Με τη φόρα που έχει πάρει ο Ερντογάν, τον βλέπω να διεκδικεί ακόμη και τον... Μωριά. Υπάρχει ελπίδα να καταλάβει ότι είμαστε στον 21ο αιώνα και όχι στον 19ο; Ειλικρινά, δεν έχω αποφασίσει αν πρέπει να μας ανησυχήσει ή να μας διασκεδάζει. Βέβαια, για να μην παρεξηγηθώ, θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ ότι πρέπει η Ελλάδα να έχει στρατηγική αντιμετώπισης του σουλτάνου σε όλα τα επίπεδα.