Επιμένει η Τουρκία: Ρατσιστική συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική μειονότητα της Θράκης

Επιμένει η Τουρκία: Ρατσιστική συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική μειονότητα της Θράκης Facebook Twitter
Επίθεση Τσελίκ στην Ελλάδα για τη μειονότητα της Θράκης (Πηγή φωτό EPA)
1

Η Άγκυρα επανήλθε στα περί «τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας» στη Θράκη, κάνοντας εκ νέου επίθεση στον Προκόπη Παυλόπουλο, για τα λεγόμενά του.

Αυτή τη φορά, ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν (AKP) κατηγόρησε τον κ. Παυλόπουλο και την Ελλάδα για ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στην «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα» της Θράκης.

Νωρίτερα σήμερα, για το θέμα είχε κάνει ανάρτηση ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε «Ό,τι κι αν πείτε, η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ήταν τουρκική εδώ και αιώνες και θα παραμείνει τουρκική». Τοποθέτηση που προκάλεσε το σχόλιο διπλωματικών πηγών της Αθήνας, που απάντησαν ότι «στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα».

Στις δηλώσεις του, ο Τσελίκ χαρακτήρισε θλιβερή τη δήλωση του κ. Παυλόπουλου και έκανε λόγο για «ρατσιστική συμπεριφορά».

«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επανειλημμένα έχει καταδικάσει την Ελλάδα για τέτοιες ρατσιστικές συμπεριφορές, που απορρίπτουν αυτή την ιστορική ταυτότητα. Παρότι είναι χώρα που συχνά αυτοαποκαλείται λίκνο της Δημοκρατίας και παρότι είναι μέλος της ΕΕ, η Ελλάδα δεν αλλάζει τη ρατσιστική συμπεριφορά της απέναντι στην τουρκική μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης», συνέχισε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία.


«Η Ελλάδα προσπαθεί να εφαρμόσει πολιτικές αφομοίωσης. Αυτή η συμπεριφορά έρχεται σε αντίθεση με τις πιο βασικές δημοκρατικές αξίες. Η ιστορική ταυτότητα της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας στη δυτική Θράκη βασίζεται σε ιστορικά δεδομένα. Υπάρχει εκεί για αιώνες. Ζουν ως τουρκική μουσουλμανική μειονότητα και θα συνεχίσουν να το κάνουν στο μέλλον», δήλωσε ακόμη ο Ομέρ Τσελίκ.

«Κανένας δεν έχει την εξουσία να αλλάξει μια ιστορική ταυτότητα, μια ιστορική πραγματικότητα», κατέληξε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Διεθνή / Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Μόλις το 28% του δείγματος σε δημοσκόπηση απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν οι συλλήψεις μεταναστών σε χώρους δουλειάς σε εφόδους των αρχών είναι κάτι «καλό για τη χώρα», ενώ το 54% διαφώνησε
LIFO NEWSROOM
Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Με τη φόρα που έχει πάρει ο Ερντογάν, τον βλέπω να διεκδικεί ακόμη και τον... Μωριά. Υπάρχει ελπίδα να καταλάβει ότι είμαστε στον 21ο αιώνα και όχι στον 19ο; Ειλικρινά, δεν έχω αποφασίσει αν πρέπει να μας ανησυχήσει ή να μας διασκεδάζει. Βέβαια, για να μην παρεξηγηθώ, θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ ότι πρέπει η Ελλάδα να έχει στρατηγική αντιμετώπισης του σουλτάνου σε όλα τα επίπεδα.