Τσαβούσογλου: Η μειονότητα στη Θράκη ήταν και θα παραμείνει τουρκική

Τσαβούσογλου: Η μειονότητα στη Θράκη ήταν και θα παραμείνει τουρκική Facebook Twitter
EPA
0

Με μία ανάρτηση στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιτέθηκε στον Προκόπη Παυλόπουλο για τη μειονότητα της Θράκης. 

Ο Τσαβούσογλου έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter: «Ο πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται πως είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας, τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα την αποκάλεσε ως ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Παρά τις τόσες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο,τι και να πείτε, η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ήταν τουρκική εδώ και αιώνες και θα παραμείνει τουρκική». 

«Ό,τι και να λέγεται από οποιαδήποτε πλευρά μια είναι η αλήθεια κατά το διεθνείς δίκαιο και αυτή η αλήθεια είναι αδύνατον να παραγραφεί με οποιονδήποτε τρόπο . Η αλήθεια είναι πως κατά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η Μουσουλμανική Μειονότητα η οποία ζει στη Θράκη είναι θρησκευτική μειονότητα δεν είναι εθνική μειονότητα με κανέναν τρόπο», είχε δηλώσει ο Προκόπης Παυλόπουλος τον Ιανουάριο από τον Έβρο όπου είχε πραγματοποιήσει περιοδεία. 

«Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες Μουσουλμάνοι μπορούν να ασκούν τα διακαιώματα τους και ειδικότερα τα θρησκευτικά στο ακέραιο. Έχουν όλες εκείνες τις εγγυήσεις που απορρέουν από το Ελληνικό Σύνταγμα αλλά και την Ελληνική νοοτροπία , γιατί για εμάς τους Έλληνες και ιδίως τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους, η θρησκευτική ελευθερία είναι η κορωνίδα των ελευθεριών, αυτό είναι το μεγαλείο της Χριστιανοσύνης» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM