Επικεφαλής NHS: «Αν οι νεκροί του κορωνοϊού στη Βρετανία δεν ξεπεράσουν τις 20.000, θα τα έχουμε πάει καλά»

Επικεφαλής NHS: «Αν οι νεκροί του κορωνοϊού στη Βρετανία δεν ξεπεράσουν τις 20.000, θα τα έχουμε πάει καλά» Facebook Twitter
2

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα τα έχει καταφέρει αν ξεπεράσει την κρίση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού με λιγότερους από 20.000 θανάτους, δήλωσε σήμερα ο Στίβεν Πάουις, ο ιατρικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Πάουις είπε ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας δεν είναι ακόμη πλήρεις στο Λονδίνο. Πρόσθεσε όμως ότι οι υπηρεσίες υγείας προετοιμάζουν αίθουσες χειρουργείων και χώρους ανάνηψης προκειμένου να νοσηλευτούν εκεί οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όταν ρωτήθηκε αν ελπίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με χώρες όπως η Ιταλία, απάντησε: «Αν μπορούμε να κρατήσουμε τους θανάτους κάτω από τις 20.000, θα τα έχουμε πάει πολύ καλά σ' αυτήν την επιδημία».

«Αν είναι (οι νεκροί) λιγότεροι από 20.000 (...) αυτό θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα, μολονότι ο κάθε θάνατος είναι μια τραγωδία και δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε», πρόσθεσε στη συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Επιχειρηματικότητας Αλόκ Σάρμα.

Ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι θα εισαχθούν μέτρα προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις να επιβιώσουν σε αυτήν την κρίση και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM