Επέστρεψε ο Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα - Υποδοχή ήρωα στο αεροδρόμιο

Επέστρεψε ο Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα - Υποδοχή ήρωα στο αεροδρόμιο Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Χουάν Γκουαϊδό έφτασε το απόγευμα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Σιμόν Μπολιβάρ στο Καράκας.

Ένα πλήθος υποστηρικτών του και πρεσβευτές από ευρωπαϊκές και λατινοαμερικανικές χώρες τον υποδέχθηκαν, όπως έδειξαν πλάνα της ζωντανής μετάδοσης τηλεοπτικών δικτύων της Βενεζουέλας.

«Πίσω στην αγαπημένη μας χώρα! Βενεζουέλα, μόλις περάσαμε από τον έλεγχο της αρχής μετανάστευσης και τώρα θα πορευτούμε εκεί που βρίσκονται οι άνθρωποί μας», έγραψε σε ανάρτηση στο Twitter μετά την άφιξή του ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Οι πρεσβευτές της Γερμανίας και της Ολλανδίας ήταν μεταξύ των πρεσβευτών που περίμεναν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTN24.

Ο 35χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο οποίος αναγνωρίζεται πρόεδρος της Βενεζουέλας από περίπου 50 χώρες, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σύλληψη καθώς αψήφησε την απαγόρευση εξόδου από την επικράτεια, την οποία του είχε επιβάλει το Ανώτατο Δικαστήριο για να κάνει την περιοδεία του στη γειτονική Κολομβία, στη Βραζιλία, στην Παραγουάη, στην Αργεντινή και στον Ισημερινό.

«Λίγο πριν την άφιξή μου, όποιον δρόμο επιλέξει ο δικτάτορας, θα συνεχίσουμε» τόνισε νωρίτερα σήμερα ο Γκουαϊδό, αναφερόμενος στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, σε ηχητικό του μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος είχε αναγγείλει την επιστροφή του στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας και προειδοποίησε χθες την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο εναντίον οποιασδήποτε απόπειρας να τον «απαγάγει» μόλις το αεροπλάνο του προσγειωθεί. 

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς με ανάρτησή του στο Twitter προειδοποίησε λίγο μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Σιμόν Μπολιβάρ του αεροσκάφους που μετέφερε τον Γκουαϊδό για μια «ταχεία αντίδραση» της Ουάσινγκτον σε περίπτωση «απειλών, βίας ή εκφοβισμού» ενάντια στον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι οι αρχές είχαν εμποδίσει την πρόσβαση στο αεροδρόμιο.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/dpa/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM