Εντολή εκκένωσης για τα Λευκά Κράνη στη Συρία

Εντολή εκκένωσης για τα Λευκά Κράνη στη Συρία Facebook Twitter
0

Οχτακόσιοι Σύροι, μέλη της οργάνωσης εθελοντών διασωστών Λευκά Κράνη που δρα στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας, και οι οικογένειές τους, απομακρύνθηκαν προς το Ισραήλ και από εκεί μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία, μετέδωσε σήμερα ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού.

Τα μέλη της οργάνωσης αυτής απειλούνται από την προέλαση των στρατευμάτων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη νότια Συρία, σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού, ο οποίος διευκρίνισε ότι η επιχείρηση αυτή έγινε κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών.

Το Αμάν ανακοίνωσε παράλληλα ότι αυτοί οι Σύροι αυτοί θα μεταφερθούν προς τον Καναδά, τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Τα μέλη της οργάνωσης αυτής, η οποία εργάζεται κυρίως για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα ερείπια κτιρίων που καταστράφηκαν από βομβαρδισμούς του συριακού στρατού ή της ρωσικής αεροπορίας, απειλούνται με φυλάκιση ή εκτέλεση από τις κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του την απομάκρυνση των μελών των Λευκών Κρανών προς μια "γειτονική χώρα", χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω, και υπογράμμισε παράλληλα ότι η επιχείρηση αυτή δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως μια αλλαγή στην πολιτική του Ισραήλ, το οποίο αρνείται να δεχθεί Σύρους πρόσφυγες στο έδαφός του.

«Πρόκειται για μια ανθρωπιστική κίνηση που αποτελεί εξαίρεση. Το Ισραήλ διατηρεί την πολιτική του της μη επέμβασης στην σύγκρουση στη Συρία και συνεχίζει να θεωρεί το συριακό καθεστώς υπεύθυνο για όλες τις ενέργειες που γίνονται σε συριακό έδαφος", προστίθεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ/ afp

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM