Εντείνονται οι εκρήξεις του ηφαιστείου Στρόμπολι - Λάβα και πετρώματα έφτασαν στη θάλασσα

Ιταλία: Εντείνονται οι εκρήξεις του ηφαιστείου Στρόμπολι - Λάβα και πετρώματα έφτασαν μέχρι τη θάλασσα Facebook Twitter
Μία από τις εκρήξεις στο ηφαίστειο Στρόμπολι / X
0

Εντείνεται η δραστηριότητα του ηφαιστείου στο νησί Στρόμπολι της Ιταλίας, γεγονός που ανησυχεί τις Αρχές της χώρας.

Το ηφαίστειο εκρήγνυται σχεδόν αδιάλειπτα όμως τις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο αυτό έχει ενταθεί. Από τις εκρήξεις του, λάβα και πετρώματα έχουν φτάσει μέχρι τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας βρίσκεται σε φάση «προληπτικού συναγερμού» αν και μέχρι τώρα δεν απειλούνται τα σπίτια των κατοίκων.

 Από στόμιο που δημιουργήθηκε σε ύψος επτακοσίων μέτρων, συνεχίζεται η εκτόξευση πυρακτωμένων πετρωμάτων, όπως και λάβας ενώ παράλληλα έχει δημιουργηθεί μεγάλο «σύννεφο στάχτης».

Σε ανακοίνωσή της, η Πολιτική Προστασία ζήτησε από τους κατοίκους και τους τουρίστες να πληροφορούνται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης, ερχόμενοι σε επαφή και με τους εκπροσώπους της στο νησί. Σημειώνεται πως το νησί Στρόμπολι δεν ξεπερνά σε έκταση τα 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ οι μόνιμοι κάτοικοί του τον χειμώνα, είναι μόλις 497.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM